Lav din egen kartoffelpizza
Fastfood -pizza
Tit og ofte er fastfood pizza fra Pizzeria fyld med kedelige ingredienser og mange fedtstoffer også selvom det hedder kartoffelpizza. Undersøgelser viser at meget fastfood er fyld med fedt og salt. Derfor tænker man ikke umiddelbart at pizza er den bedste middagsmad når man vil holde en sund livsstil.
Hjemmelavet Pizza
Der er forskellige måder at lave hjemmelavet pizza på. Kartofler på pizza smager super godt, jeg synes denne opskrift på kartoffelpizza er fantastisk:
Kartoffelpizza ingredienser
25 g gær
1½ dl lunet vand (ca. 37°)
1 tsk. salt
½ tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
100 g rugmel
ca. 125 g hvedemel
mel til udrulning
Sådan gør du:
Dejen til kartoffelpizza laves ved at røre gæren i det lune vand og tilsætte salt, sukker, olie, rugmel og hvedemel. Ælt dejen smidig, og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 30 minutter.
Del dejen i to, og rul den ud til to kartoffelpizza på hver sit stykke bagepapir. Forvarm ovnen til 220° eller så varmt som muligt. Varm to bageplader op i ovnen.
Rør olivenolie og hvidløg sammen, og pensl bundene med olien. Drys med rosmarin, og fordel rødløget. Del mozzarellaerne i grove stykker, og fordel dem på pizzaerne. Fordel kartoffelskiverne. Dryp med mere olivenolie, og krydr med salt og peber.
Put din kartoffelpizza i ovnen og læg den på varme bageplader, én af gangen, i 6-12 minutter til de er gyldne og sprøde. Servér straks med salat til.
Opskriften er til 2 personer.
Billede: joyosity