Forside

Om at arbejde hjemmefra

Det at arbejde hjemmefra er i løbet af de seneste år blevet mere og mere udbredt blandt både chefer og lønmodtagere. Faktisk arbejder mere end hver fjerde hjemme mindst en gang om måneden. Det er det højeste tal i fem år, og ifølge Danmarks Statistik vil antallet blive ved med at stige. Der er mange, der mener, at de arbejder bedre hjemme, men for at finde ud af om det er noget for dig, skal du have flere ting op ad vende med dig selv.

Fordele og ulemper

Der er fordele og ulemper med alt, og hjemmearbejde er bestem ikke en undtagelse.

Fordele

  • Færre forstyrende elementer som for eksempel møder og snakkesalige kollegaer
  • Mere fleksibilitet i hverdagen
  • Du kan arbejde i dit eget tempo

Ulemper

  • Glemmer at skelne mellem fritid og arbejde. Desværre går dette punkt galt for mange familier. Forældrene arbejder for meget ellers kan mindre børn ikke forstå, at mor og far arbejder. På denne måde kan børn komme til at føle sig tilsidesat.
  • Uklarhed når det gælder arbejdsopgaver grundet svækket kommunikation.
  • Hjemmearbejde er ikke reguleret af en særlig lov, så det er vigtigt, at der laves en fast aftale, så begge parter er tilfredse.

Du kan læse flere fordele og ulemper ved hjemmearbejde her.

Hjemmekontoret

Når du har besluttet dig for at arbejde hjemmefra, er det vigtigt, at du har et godt sted at arbejde, hvor der er ordentlige arbejdsforhold. Du skal sørge for, at belysningen er god, da man ikke kan arbejde optimalt i dårlig belysning. Her anbefales det, at du placerer dit hjemmekontor ved et vindue, så du får naturligt lys fra solen ind.
Derudover skal du også tænke på pladsen. Du skal sørge for, at der er plads til alle dine arbejdsredskaber, så det er nemmere at holde orden.
Indretningen af hjemmekontoret er også vigtig. Dit kontor skal placeres et sted i hjemmet, hvor du føler dig tilpas og inspireret. Indret det hyggeligt og ikke alt for kontoragtigt, men det skal stadig fungere funktionelt.
På madogbolig.dk kan du her læse om indretning af et personligt hjemmekontor. Her kommer deres kreative forslag til placeringen, og hvis din bolig ikke er særlig stor, kan du med fordel klikke ind på deres side, og læse deres mange gode forslag.

Skriv et svar