Opskrifter

Mørbradgryde af den sunde slags

Mørbradgryde kan enten være enormt kedelig eller enormt fløde-agtig på ulækre måde, fordi kokken har været for ivrig med at opnå en cremet konsistens. Jeg har efterhånden fået mange mislykkede mørbradgryder, hvilket jeg synes er enormt ærgerligt, da elsker mørbrad! Da jeg samtidig er på slankekur, har jeg været nødt til at tænke flere grøntsager ind i retten, så den ikke giver mig dårlig samvittighed. Derfor vil jeg gerne dele min herlige mørbradgryde, som jeg efterhånden har lavet for mange gange allerede!

Lækker mørbradgryde

Hvis du på slankekuren har svært ved at få de mange grøntsager ned, vil jeg tilføje, at denne ret er formidabel til dette formål. Man opdager ikke den store mængde af grøntsager – hvilket er herligt, da man godt kan kløjes i det ellers! Ja, der er mange ingredienser, men det er besværet værd.

Ingredienser: 4 pers.

  • 1 svinemørbrad
  • 2 rød peberfrugt i strimler
  • 1 grøn peberfrugt i strimler
  • 1 gul peberfrugt i strimler
  • 500 g champignon i kvarte
  • 1 squash
  • ½ hakket løg
  • 2½ spsk paprika
  • 1½ tsk tørret chili
  • 1½ tsk merian
  • 4 dl vand
  • 1 madfløde
  • 1 oksebouillontern
  • ½ hønsebouillontern
  • Maizena (rørt ud i lidt koldt vand)
  • salt/peber
  • 20 g smør
  • 4 spsk olie
  • Ris

Fremgangsmåde

  1. Snit alle grøntsagerne, og skær dernæst svinemørbraden fri af scener.
  2. Skær mørbraden ud i skiver, og giv dem et par bank med håndroden.
  3. Sæt en tykbundet gryde over, og tilsæt både smør og olie.
  4. Krydr mørbradskiverne med salt og peber, og giv dem 1 minut på hver side.
  5. Sæt risene over, og kog dem som du bedst kan lide dem.
  6. Svits løgende, tilsæt champignon og lad dem stege indtil væden er fordampet, og de fylder mindre.
  7. Tilsæt paprika, så du får en krydret smag – tilsæt til du selv synes, det er perfekt.
  8. Hæld vand og boullion ved og lad det koge op.
  9. Tilsæt endelig squash, peberfrugt, fløde, krydderier og kødet i gryden. Det skal have lov til at simre under låg i 15-20 minutter, så det bliver lækkert mørt.
  10. Når risene er klar til servering, jævnes retten og smages til.

 

Når du først har fået denne mørbradgryde én gang, kan du slet ikke holde igen med at lave den om og om igen! Vil du have mere inspiration, så kig forbi Familie Journal og se deres bud på mørbradgryde.

Skriv et svar