Lær at lave en fedtfattig tomatsuppe
Tomatsuppe
Tomatsuppe kan spises, som en hovedret eller forret. Den kan endda spises som et mellemmåltid. Man kan spise den som forret til de fleste retter mad. Jeg har her forsøgt, at give min egen version af en let tomatsuppe. Det er en suppe, som hele familien kan lide, den er let at lave og billig.
Tomatsuppe opskrift, fedtfattig
- 3 dåser flået tomat
- 1-2 håndfulde friske krydderurter fx meriam, timian og basilikum
- 2 fed Hk hvidløg
- 2 Hk skalotteløg
- 2 hakkede gulerødder
- Smag til med en grøntsagsboullion, salt, peber og citron
- Serveres med grov pasta, grov flutes, en salat eller kartofler uden fedtstof
- ½ liter vand
- Drys med purløg
Sådan gør du
Svits løg og skalotteløg på en sliplet pande uden fedtstof. Når de er gyldne vendes gulerødder i. Det hele kommes i en suppegryde sammen med vand og krydderurter. Det koges op og der skrues ned for varmen. Lad retten stå og småsimre i 20-30 min ved svag varme med låg. Spæd eventuelt op med mere vand, hvis der er for meget der fordamper. Smag til med grøntsagsboullion, salt, peber og citron. Du kan eventuelt blende suppen tilsidst, så får den en ensartet konsistens. Server eventuelt med grov pasta, grov flutes, en salat eller kartofler uden fedtstof.
Forslag
Inden du laver suppen, kan du udregne dit energibehov ud. Det er nemlig således, at hvis du spiser flere kalorier end din krop har brug for, tager du på. Jeg har selv brugt madlog.dk meget til at udregne kalorier ud på. Det er let og man kan hurtigt gå ind og korrigere hver gang man ændrer sin menu. Hvis du fx er ude til en middag og får et fedt måltid, så plotter du tallene ind i madlog.dk og den udregner, hvor mange kalorier du har tilbage til resten af dagen. Det bliver pludselig en sjov aktivitet, at tabe sig. Og det er vel hvad det drejer sig om, det skal være sjovt, at spise og leve.
Billede: Ullisan