Lær at lave æggekage i ovn
Æggekage smager skønt, og kan bådes spises som nem frokost og som nem aftensmad. Æg er desuden en god protein kilde, så det er bare med at gå i gang med at lave æggekage. Se hvordan du laver æggekage i ovn her.
Æggekage smager skønt, og er ret let at lave. Hvis du ikke har smagt æggekage, men elsker tærte, så minder de to retter faktisk om hinanden, da begge har en blød, smattet midte og en dejlig sprød skorpe. Jeg har fundet nogle opskrifter på æggekage i ovn, da det er nemmere at lave æggekage i ovn, fremfor på panden. Jeg har fundet en opskrift på æggekage i ovn på familiejournal.dk, og den kan ses herunder.
Ingredienser til æggekage i ovn (3 personer)
(15 min. + 45 min. i ovn)
- 300 g bacon
- 8 æg
- 1 spsk. kartoffelmel
- 1 dl mælk
- 1 tsk. salt
- 1 knsp. peber
- 2 tomater i tynde skiver
- 1 bdt. purløg
- Rugbrød
Sådan laver du æggekage i ovn
Læg baconskiverne i ét lag på en plade beklædt med bagepapir og steg dem i ovnen ved 225° i 15 min. Tag baconen ud og lad stykkerne dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Pisk æggene sammen med kartoffelmel, mælk, salt og peber og hæld blandingen i et smurt, ovnfast fad.
Bag den i ovnen ved 175° i 25 min., læg tomaterne på og giv den yderligere 5 min. Server med den sprøde bacon, klippet purløg og rugbrød.