Jordbærkage- den syndige eller slanke?
Sommer i Danmark er lig med jordbærkage. Der er intet så skønt som en mazarinkage toppet med friske, og søde jordbær plukket rundt om i det danske sommerlandskab. Jordbærsæsonen varer fra maj til august. Så skal du bage jordbærkage med danske jordbær, kan du nå det lidt endnu.
Den klassiske eller slanke jordbærkage?
Selvom en klassisk opskrift på jordbærkage indeholder både sukker og mel, kan du altid vælge skrue ned for henholdsvis sukker- og melmængderne og i stedet skrue op for de friske jordbær.
Jeg har fundet to opskrifter på skønne jordbærkager, alt efter om du ønsker en sund version af jordbærkagen eller den klassiske jordbærkage.
Den klassiske jordbærkage har jeg fundet i Femina, og den vil med garanti skabe begejstring. Husk at man kan sagtens vælge blot at tage et enkelt stykke eller spise lidt mere af jordbærrene. Du kan se opskriften nedenfor eller klikke dig ind på linket, hvor du også kan finde flere opskrifter på jordbærkage.
Den sunde version er uden mel og sukker, og er et sundt og godt alternativ til den klassiske jordbærkage.
Jordbærkage Classic: 6 stk
Mørdej:
100 g koldt smør i små terninger 50 g flormelis 100-150 g hvedemel 1 lille æg
Mazarinmasse:
175 g marcipan 150 g sukker 100 g smør 2 æg 50 g mel Endvidere: 75 g mørk chokolade
Vaniljecreme:
1 æg 15 g majsmel korn af ½ stang vanilje 2 ½ dl sødmælk 40 g rørsukker 2 ½ dl piskefløde
Jordbærkage fyld:
500 g jordbær delt i halve
Jordbærkage pynt:
flormelis og mynte
Endvidere:
tærteforme, 8 cm i diameter lidt smør
Sådan bager du jordbærkage:
Smuldr smørret godt sammen med flormelis og mel. Saml dejen med et lille sammenpisket æg. Lad jordbærkage dejen hvile i køleskabet i ca. 30 minutter. Bland marcipan og sukker til en ensartet masse. Tilsæt smørret, lidt ad gangen, og rør godt. Kom æggene i, ét ad gangen, mens du rører, og sigt melet i til sidst. Rul mørdejen ud i 3 mm’s tykkelse på et meldrysset bord. Smør tærteformene godt, læg dejen i, og skær kanten på din jordbærkage til. Fordel mazarinmassen ovenpå. Bag din jordbærkage i en 200° varm ovn i 15-20 minutter, til massen er fast. Lad den køle helt af. Smelt chokoladen over vandbad; pensl bunden til hver jordbærkage med den flyende chokolade, og lad det køle helt af. Pisk ægget sammen med majsmelet i en gryde. Tilsæt vaniljekorn, mælk og rørsukker. Kog det hele op i ½-1 minut under omrøring. Tag cremen af varmen, når den har fået fast konsistens, og sæt den til afkøling. Pisk fløden til flødeskum, og bland det i vaniljecremen. Fordel cremen på hver jordbærkage, og kom godt med jordbær på; drys med flormelis, og pynt med lidt mynte.