En alternativ rugbrødslagkage
Vil du prøve et sundt alternativ til den klassiske flødeskums lagkage? Så prøv denne sønderjyske rugbrødslagkage. Med denne opskrift får du cirka tolv stykker kage.
Rugbrødslagkage
Først og fremmest så skal du bruge en springform på omkring 24 centimeter. Til bunden skal du bruge en spiseskefuld kakao, 150 gram smuldret rugbrød, hvor der ingen kerner er i, 100 gram hasselnøddeflager, tre spiskeskefulde kakaopulver, fem store æg og 200 gram mørk rørsukker.
Til fyldet skal du bruge fem deciliter piskefløde, to spiseskefulde flormelis, en teske vanilje, et enkelt glas lækker solbærsyltetøj, en spiseskefuld romessens og 50 gram mørk chokolade.
Sådan gør du
Indledningsvis skal du varme ovnen op til 170 grader, og klargør springformen ved at smøre den med fedtstof. Du kan drysse formen med en spiseskefuld kakao, hvorefter du kan hakke både rugbrødet og hasselnødderne i for eksempel en foodprocessor. Derefter kan du piske æggene og sukkeret til denne blanding er skummende, tyk og lys.
Når æggesnapsen er tyk, så bland rugbrød, nødder og kakao i massen. Du kan nu bage rugbrødsbunden i ovnen i omkring en halv time. Tjek den indimellem, og når den er færdig, så stilles den på køl, indtil den kan deles i to lige tykke bunde.
Mens bunden køler, så kan du piske fløde med flormelisen og vaniljen indtil den er blød, men dog fast. Start med at smøre den nederste bund med halvdelen af syltetøjet, og kom derefter af halvdelen af vaniljeskummet ovenpå. Placer den anden bund ovenpå, og fordel den resterende syltetøj forsigtigt. Bundende er relativt skrøbelige, så du skal være meget forsigtigt, når du sætter delene sammen.
Du kan servere kagen med det samme, men du kan også sagtens komme den på køl. Dette kan være en god ide, hvis du vil have den klar til en fødselsdag dagen efter, hvor du så slipper for lave den på dagen.
Billede: valeehill