Inspiration til kuren

Hvordan laver man jordskokkesuppe?

Supper er dejlige og som regel også meget slankende. De er ofte nemme og hurtige at lave, og samtidig kan man komme af med lidt rester fra køleskabet eller fryseren. Det er jo kun fantasien, som sætter grænserne, idet man gerne må ændre lidt på de kendte opskrifter. Især i den kolde årstid er det rart at varme sig på en varm suppe. Hele kroppen kommer i bedre humør, når man opvarmes indefra. Man tør bogstaveligt talt op. Kroppen får energi og næring, hvilket alting jo drejer sig om. Men ingen ønsker vel at spise den samme suppe hver dag. Prøv at variere menuen en gang imellem. Er du træt af kartofler, så kan du nemt udskifte dem med jordskokker. Den ligner jo en kartoffel med ekstra knolde på. Men den er sund og fuld af vitaminer og mineraler. Den skal også tilberedes næsten ligesom kartofler, men man kan endda spise jordskokker direkte, som de er. Vi plejer jo at koge eller stege kartoflerne, før vi spiser dem. På denne hjemmeside fra Årstiderne, kan du læse vigtigt baggrundsmateriale om jordskokker. Du kan her se, hvor og hvornår man kan få fat i dem, samt hvordan de skal behandles.

 

Claus Meyers jordskokkesuppe

hjemmesiden Søndag har jeg fundet den kendte kok Claus Meyers opskrift på den traditionelle jordskokkesuppe. Den er jo temmelig nem at lave, men den kræver jo visse specielle ingredienser, som du skal have købt ind. Jeg tænker især på jordskokker, men måske også chorizo, hvis du vil have det i retten. Sådan gør man: Man starter med at skrælle jordskokkerne, og det kan tage lidt tid. De er jo ikke perfekte runde som kartofler. Både jordskokkerne og løg og hvidløg skæres i små tern. Det hele koges sammen med vand og bouillon i et lille kvarter. Nu er jordskokkerne møre, og nu tilføjes piskefløde, så retten bliver dejlig cremet. Kog dette i et par minutter. Skal suppen være tyndtflydende, så bør man blendesuppen med en stavblender, men den kan også spises, som den er nu. Samtidig smages den til med krydderier.

 

Rødkålssalat

En anden spændende ret er en fantastisk rødkålssalat. Den er især populær i december måned, hvor julefrokosterne står for døren. Denne ret supplerer faktisk en jordskokkesuppe på en herlig måde. Denne salat kan jo fremstilles på flere måder. Jeg er især vild med den opskrift, som jeg har fundet på denne hjemmeside fra Femina. Her er der grundigt forklaret, hvordan man tilbereder en herlig rødkålssalat med figner, bær og balsamico. Den grundlæggende ingrediens er naturligvis fintsnittet rødkål, hvori man har blandet de andre delikate og knasende frugter, som giver salaten en karakteristisk smag. Man må endda gerne supplere retten ved at blande valnøddekerner i.

Skriv et svar