Opskrifter

Sund og nem fastfood

Hvis du står og har lidt abstinenser efter at få den dyre, lækre pastaret eller pizzaen ovre fra den lokale pizzamand, så skal du ej tøffe i graven. For jeg har bragt hjælpen til dig. Her får du nemlig opskriften på en lækker “grøn” pasta samt på panzanella. Læs med!

Pasta med aubergine og ricotta

Ingredienser: 4 pers.

1 aubergine
500 g små tomater
2 fed knust hvidløg
1 spsk olivenolie
1 spsk lys balsamico
salt, friskkværnet
peber
500 g fuldkornstagliatelle
1 bdt. rucola
1 bøtte ricotta

Sådan gør du

  • Skær auberginen i strimler og tomaterne i halve.
  • Bland dem i en skål med knust hvidløg, olie, balsamico samt salt og peber.
  • Sæt vand over til pastaen og kog den efter anvisningen på pakningen.
  • Varm en stor wok eller sauterepande og steg aubergine tomatblandingen heri under omrøring i 3 minutter.
  • Vend den kogte pasta og rucola i panden.
  • Smag til med salt og peber og server med ricotta, som man hver især vender i sin portion pasta.

Energiindhold i retten:
Energi pr. person: 570 kcal, fedt 17%, protein 15%, kulhydrat 68%

Panzanella er en lækker, velsmagende italiensk salat. Den er meget mættende og giver dig en god og solid mæthed i lang tid.

Ingredienser: 4 pers.

ca. 300 g daggammelt speltbrød
500 g blommetomater
3 spsk olivenolie
1 spsk lys balsamico
2-3 ansjosfileter (kan udelades)
2 udkernede peberfrugter
2 stilke snittet bladselleri
1 fintsnittet rødløg
1 skrællet agurk i skiver
1 stor potte basilikum
salt, peber
35 g sorte oliven
2 dåser tun naturel

Sådan gør du

  • Riv brødet i mundrette stykker og kom dem i en stor salatskål.
  • Skær tomaterne i skiver, læg dem oven på brødet og dryp med olivenolie og lidt lys balsamico.
  • Del ansjosfileterne i mindre stykker og læg dem i skålen med alle øvrige groftsnittede grøntsager samt basilikumblade.
  • Krydr med salt og rundhåndet med peber fra kværn.
  • Kom oliven og tunfisken − plukket i mindre stykker − i salaten og bland alle ingredienserne med let hånd før serveringen.

Energiindhold i retten:

Energi pr. person: 440 kcal, fedt 30%, protein 26%, kulhydrat 44%.

Velbekomme.

 

Billede: jules:stonesoup

Skriv et svar