Skøn rabarberkage med mandel-nødde-crunch
Elsker du rabarber og elsker du kage? Eller mangler du en god grund til, at hive rabarberne op ude i haven? Nu har du fået den! Læs med og se opskriften på den lækreste rabarberkage med mandel-nødde-crunch her.
Så er sommeren endelig kommet til Danmark og det skal helt klart nydes med en lækker kage, og sommeren kan smages i denne kage! Jeg har fundet opskriften på en skøn rabarberkage med mandel-nødde-crunch på femina.dk, hvor rabarberne i øvrigt kan udskiftes med en anden frugt, hvis rabarber ikke er din fortrukne. Se opskriften herunder.
Det skal du bruge
- 190 g rørsukker
- 3 æg
- 190 g hvedemel
- 1½ tsk. bagepulver
- 4-5 rabarber (200 g)
- 2 spsk. sukker
- 200 ml cremefraiche 38% (Kan erstattes med is eller flødeskum)
- 1 springform på 22 cm eller 1 høj firkantet form på 20 x 20 cm
Mandel-nødde-crunch
- 100 g blandede mandler og hasselnødder, let grofthakkede
- 75 g smør
- 75 g farin
- ¼ dl mælk
- 2 spsk. vaniljesukker
Sådan gør du
Rør æg og sukker sammen. Tilsæt hvedemel og bagepulver. Vask og rens rabarberne, og skær dem i 1-2 cm store stykker. Vend dem i lidt sukker, og kom dem i din rabarberkage dej. Kog alle ingredienserne til crunchen sammen, og lad det blive let afkølt. Hæld dejen i en smurt kageform, og fordel din mandel-nødde-crunch på toppen af din rabarberkage. Rabarberkage skal bages i en 170 grader varm ovn i 40 minutter. Servér din rabarberkage med cremefraiche, is eller flødeskum.
Andre opskrifter på rabarberkage
Jeg har fundet et par ekstra opskrifter på rabarberkage, så der er lidt at vælge i mellem. Jeg har fundet en opskrift på arla.dk, deres rabarberkage er med havregryn, se opskriften her. Inde på fri.tv.dk har jeg fundet en anden opskrift på rabarberkage, denne udgave er med kokos, og den kan findes lige her.
Billede: jeffedoe