Sådan laver du en lækker, sund og fedtfattig påskefrokost
Som med alle andre højtider, kan man bare se til, hvordan kiloene vælter ind over én i ganske ustyrlige mængder. Derefter kommer de sure og særdeles irriterende uger, hvor kiloene skal smides igen. Det er ganske enkelt bare surt. Men, sådan behøver det ikke være. For du kan sagtens lave den mest lækre påskefrokost på hele vejen, uden det er proppet med fedt. Læs med nedenfor, hvis du gerne vil vide hvordan.
Server lækker, fed fisk
Selvom fed fisk ofte skal stå for grove beskyldninger om, at det feder mere end det gavner, så skal du servere det til din påskefrokost alligevel. For det kan godt være, de indeholder lidt mere fedt end de magre fisk, men nu er det engang sådan, at fed fisk indeholder N6-fedtsyrer og D-vitamin, som er vigtige for immunforsvaret, kalkbalancen og en længere række livsvigtige funktioner. D-vitamin er et meget vigtigt vitamin, som vi ellers kun kan tilegne os fra solen. Server derfor gerne sardiner, makrel, sil eller laks, som alle er fisk med stort indhold af D-vitamin (og som de fleste også godt gider spise).
Lav dit eget tilbehør
Når du skal servere lækker fisk til påskefrokosten er det essentielt, at der også er noget tilbehør at vælge til. Normalt falder det på remoulade og sursøde grøntsager, som indeholder fedt og sukker. Det er der ingen grund til. Lav din egen remoulade, da du her selv kan styre fedtmængden ved at lave den i mayonnaise light. Desuden undgår du en masse e-numre, som en remoulade er proppet med. I stedet for at servere sursøde grøntsager til, kan du nemt og hurtigt lave din egen sildesalat af fedtfattig creme fraiche, en anelse citron, salt, peber, snittede æbler og snittet løg. Det smager så godt, at englene synger i det høje under din påskefrokost. Server det på lækkert kernebrød, så du også får en masse fibre. Sværere er det ikke at lave en lækker, sund påskefrokost.