Rabarbertrifli, her fedt og sukker reduceret
Rabarbertrifli
Det kan godt være svært at lave en sund rabarbertrifli. Mange af de opskrifter jeg har fundet var fyldt med sukker og fedt. Jeg har reduceret energiindholdet i nedenstående opskrift. Du kan således spise sådan en portion med bedre samvittighed. Jeg har ikke fjernet alle makronerne, men jeg vil forslå dig, hvis du kan finde ud af at lave nogle fedtfattige makroner, skal du gøre det. Hvis du laver nogle fedtfattige makroner, kan du sagtens tilsætte flere til opskriften. Jeg har også valgt at udskifte sukker med Stevia. Stevia er meget sødt og derfor må du smage dig frem både ved fyldet og cremen, så der ikke kommer for meget i. Stevia indeholder stort set ingen kalorier.
Rabarbertrifli opskrift
Fyld
- 1⁄2 dl vand
- 400 g rabarber i skiver
- 2 tsk kartoffelmel
- 2 tsk vand
- 50 g hakkede, smuttede mandler
- Smag til med stevia dråber (købes i dagligvarebutikker)
Creme
- 2 æggeblommer – pasteuriserede
- 1 spsk majsstivelse, fx maizena
- 1⁄4 liter skummetmælk
- 1⁄4 liter cremefine
- 150 g letknuste makroner
- Smag til med Stevia dråber
Sådan laver du din trifli
Bring vand i kog i en gryde. Tilsæt rabarberne og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 2 min. – rabarberne skal være møre. Rør en jævning af kartoffelmel og vand. Tag rabarberne af varmen og rør jævningen i. Vend mandlerne i rabarberkompotten og smag til med Stevia dråber og lad den køle af.
Creme
Rør æggeblommer og maizena sammen i en tykbundet gryde. Kom mælken i. Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning. Kog cremen, stadig under piskning, i ca. 1 min. Smag til med Stevia. Lad cremen køle af i en skål – rør af og til. Pisk fløden til et let skum og rør ca. ¾ af flødeskummet i den kolde creme. Gem resten til pynt. Læg creme, knuste makroner og rabarberkompot lagvis i glas (a ca. 2½ dl). Stil triflien tildækket i køleskabet i ca. 1 time. Pynt med cremefine.
Billede: ReflectedSerendipity
Billede: chatirygirl