Rabarbertrifli – en skøn sommerdessert
Er du til desserter? Og er du ikke helt i sommerstemning endnu? Så er rabarbertrifli et godt bud. Nedenunder finder du opskriften på den skønne dessert.
Får du gæster eller har du bare lyst til noget lækkert? En rabarbertrifli er uimodståelig, og man skal jo også forkæle sig selv en gang i mellem, ikke? Den giver desuden anledning til, at komme ud og flå rabarberne op af haven, så det er bare at komme i gang! Se femina.dk‘s bud på en rabarbertrifli opskrift herunder.
Det skal du bruge (4 personer)
- 600 g rabarber i 2-4 cm lange stykker (Gerne fra haven)
- 300 g rørsukker
- ½ stang vanilje
- Skal fra 1 økologisk citron
- 5-6 spsk. flormelis
- ½ stang vanilje
- 2 tsk. stødt kardemomme
- 300 g mascarpone
- 2 dl piskefløde
- 50 g ristede mandler, hakkede
- 50 g hakket mørk chokolade
Sådan laver du rabarbertrifli
Kom sukker, rabarber, kardemomme, vaniljekorn og -stang og i en kasserolle, og lad det simre i 10-15 minutter. Sæt din rabarbertrifli på køl, indtil den er helt afkølet. Rabarbertrifli kan sagtens laves dagen i forvejen. Pisk mascarpone med citronskal, flormelis og kornene af ½ stang vanilje. Pisk fløden til let skum, og vend den i din mascarponecreme. Anret din rabarbertrifli i 4 glas. Top med mascarponecreme, mandler og chokolade, og servér din rabarbertrifli med det samme.
Flere trifli udgaver
Der findes mange forskellige former for trifli, og hvis du nu ikke kan lide rabarber, eller bare ikke har dem i haven, har jeg fundet nogle andre gode bud på en trifli. Jeg har fundet en opskrift på jordbær trifli med vanilje-flødecreme på madenimitliv.dk, se den her. En anden trifli udgave jeg har fundet opskriften på, er en banan trifli. Jeg har fundet den opskrift på go.tv2.dk og du kan se den lige her.
Billede: timo_w2s