Pizza med rester og andre tip
Madspild
Madspild koster samfundet 16 milliarder årligt. Der er derfor ikke nogen grund til at smide maden ud. En familie med børn, kan spare mange penge i madbudgettet om måneden, hvis rester gemmes.
Rester
Man kan gemme sine rester fra dagen før og bruge dem på pizza, i pastasalat eller bare som de er. En pizza kan laves ud af rester, det smager ganske godt og er billigt. Kødsauce fra dagen før kan gemmes og anvendes som fyld på pizza eller pasta. Jeg har fundet en opskrift på flæskesteg, der kan holde sig i 2-4 dage. Den kan skæres ud og ligges i fryseposer og gemmes til en restemiddag eller bare spises på et stykke smørrebrød dagen efter.
Pizza med rester fra kødsauce
Det er faktisk muligt, at lave en pizza ud af kødsaucen fra dagen før. Dette skal du bruge:
- pizzadej
- 1 restkødsauce
- 1 dåse flåede tomater
- peberfrugt, champignon eller andet grønt
- løg
- krydderurter/krydderier
- revet ost
Bages i ovn til den er gylden og serveres med frisk salat på.
Kalorielet slankepizza med rester
Pizzadejen laves ud af en grov melsort og hvedemel. Den grove mel kan fx være rugmel. Der tilsættes salt, lidt gær og vand. Rester fra dagen før bruges som fyld. Du skal undlade fedtstof og kun tilsætte det kød eller grønt du har fra dagen før. Tilsæt en kalorielet revet ost. Bages i ovnen til den er gylden ved ca. 200 grader. Pyntes med rigeligt salat og fedtfattig dressing eller skyr. Husk, du tager kun på, hvis du spiser mere end din krop har brug for. Når du anretter din tallerken med pizzaen skal du sørge for, at det grønne fylder mest og pizzaen fylder mindst.
Spare tip
Gem rester fra aftensmaden og brug dem dagen efter. Gå på udsalg, men køb aldrig mere end du kan spise eller fryse ned. Sørg for at have et fast madbudget til hver uge.