COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK
Opskrifter

Æggekage fyldt med protein

26. juni 2013

Går du og tror du mangler proteiner i din kost? En solid æggekage kan hjælpe dig med at få opfyldt den mængden protein du skal have på en dag. I blot et æg er der hele 13 gram protein. Med denne opskrift kan du få den perfekte start på dagen, hvor du både får fibre, protein og grøntsager. Det er en gammeldags æggekage som indeholder både purløg, tomater og en lækker sprød bacon. Hvis denne opskrift ikke er lige dig, så kan du prøve en ovnbagt æggekage istedet.

Æggekage til to personer

Du kan passende indarbejde denne opskrift i din madplan for ugen. Du skal bruge 200 gram bacon i skiver, 8 æg, 2 dl sødmælk, tre tomater, og to spsk. frisk purløg til at pifte retten op med. For at fedte panden kan du starte med at stege bacon. Når baconen er færdig, så er et trick til at søge megen af den fedt af baconen, at lægge den på fedtsugende papir. På den måde slipper du for unødvendigt fedt.

Sådan gør du

Pisk herefter æggene, og tilsæt sødmælken når æggene er blevet pisket luftige. Tilsæt gerne salt og peber i allerede nu. Du kan dog altid smage det til efter maden er færdig. Hæld æggemassen i den pande, hvor der blev steget bacon. Det må gerne være en teflonpande. Æggekagen skal stege indtil massen er stivnet. Det skal helst ikke steges ved for høj varme. Løft gerne massen løbende, mens den steges på panden. Brug gerne en paletkniv af plastik eller træ. Dette medvirker at du ikke ødelægger teflonoverfladen.

Lækker kontrast

For at toppe retten af kan du skære tomaterne i skiver, og fordele dem på æggekagen sammen med den sprøde bacon. Retten serveres med rugbrød. Hvis du gerne vil have sprød rugbrød, så kan du eventuelt give dem fem minutter på hver siden på panden. Dette giver en lækker og knasende overflade, som står i kontrast til æggekagen. Prøv denne ret til morgenmad eller som brunch.

 

Billede: angermann

Læs mere på bloggen

Du kan måske også lide