Alt om slankemad

Madopskrifter der slanker

Vi kender det allesammen, når vi står en sen eftermiddag i supermarkedet og først skal til at planlægge aftenens måltid. Kreativiteten mangler, og det bliver hurtigt den nemme løsning med hurtigmad – eller også køber vi ind til den samme ret, som vi har fået så mange gange før.

Planlægning- hvis du vil slanke dig

Er du ude på at slanke dig, er det lige præcis her, at det er vigtigt at ændre dine indkøbsvaner. For sund og (bemærk) lækker mad behøver slet ikke at være kedeligt eller besværligt at lave. Det eneste det kræver, er at du på forhånd har planlagt, hvilken skøn og iøvrigt sund ret, der skal pryde bordet i aften.

Prøv med lavkarbo-opskrifter

Det kræver naturligvis inspiration, og derfor er det vigtigt, at finde nogle gode sider på nettet, hvor du løbende kan være sikker på at finde slankende madopskrifter, som også pirrer dine smagsløg.

Her kan du f.eks. finde slankende lavkarbo- opskrifter, som betyder, at du udelukker de hurtige kulhydrater som hvidt brød, kartofler, ris og pasta og i stedet erstatter disse med langsomme kulhydrater som kød, fisk og grøntsager.

Prøv f.eks. en Lavkarbo-Laksefilét med gratineret portobello. Klik på linket for at se opskriften eller andre slankende opskrifter eller se opskriften nedenfor.

Lavkarbo-Laksefilét med gratineret portobello.

(3 pers.)
500 g portobellosvampe 
2 skalotteløg 
1 spsk. smør 
2 spsk. hakket persille 
100 g mozzarella 
3 laksefiléter 
2 spsk. hakket dild 
1 tsk. revet, usprøjtet citronskal 
Salt og peber 
Smør til stegning

Fremgangsmåde:

Børst svampene og bræk stokken af. Vælg 6 hatte ud og læg dem med lamellerne opad i et ovnfast fad. Skær resten af svampene og de 6 stokke i små tern og rist dem i smørret sammen med hakket løget i 5 min. Tilsæt persillen og smag til med salt og peber. Fordel svampeblandingen i de 6 hatte og drys osten over. Gratinér svampene i ovnen ved 225° i 10 min. Bland dild, citronskal, salt og peber og vend fileterne heri. Steg filéterne ved middelhøj varme i 3-4 min. på hver side og servér med en god tomatsalsa.

 

 

Skriv et svar