Kaloriefattig slankemad
Slankemad adskiller sig fra almindelig sund mad ved, direkte eller indirekte, at sænke den samlede energiindtagelse. Det kan godt være svært og hårdt i starten. Men, når du først er kommet godt i gang er det ikke svært at holde sig på et kalorieindtag på ca. 1500 kalorier, som skal til for at opnå vægttab. For at opnå det, skal mængderne af mad kontrolleres, så man spiser en samlet energimængde, som hjælper til et vægttab. Her gives der et forslag på en mængde mad til morgen, middag og aften som sikrer en energimængde på 1500 kalorier.
Morgenmad: Røræg med purløg
Røræg med purløg er bestemt ikke en kedelig spise, og grundet æggets høje protein-indhold sikrer du dig en mæthed i lang tid. Sammen med knækbrødet, bliver måltidet godt mættende for dig.
Ingredienser:
2 dl skummet-, kærne- eller minimælk
2 skiver fuldkornsknækbrød
4 salatblade
2 spsk hytteost, 1,5%, 40 g
2 skiver agurk, 25 g
1-2 skiver skinkepålæg, 25 g
1 portion røræg med purløg
1 tomatbåd
1 æble
Frokost: Røget laks med peberfrugtsalsa
Røget laks går man aldrig galt i byen med, for det er en absolut velsmagende fisk – især når den er røget. Saammen med salsaen, gør den sig rigtig godt til en frokost og det mætter godt.
Ingredienser:
2 dl skummet-, kærnemælk eller minimælk
75 g røget laks i skiver
1 portion salsa
50 g hvedebrød
1 pære
Aftensmad: mørbradbøf med urter i appelsin
Mørbrad er altid lækkert, og med urter og appelsin får man et rigtig friskt måltid, hvor smagsløgene også bliver godt brugt.
Ingredienser: 2 pers.
250 g svinemørbrad
salt og peber
——
2 stk porrer
½ stk agurk
2 tsk raps- eller olivenolie
1 kvist rosmarin (nåle)
1 dl vand eller grønsagsbouillon
1 dl appelsinsaft
Eventuelt
0,1 g safran
1 tsk majsstivelse
1 dl grønne ærter
Eventuelt sukker
Tilberedning
- Puds mørbraden fri for sener og fedt og skær den ud i 4 små bøffer a ca. 60 g. Krydr bøfferne med salt og peber og steg dem på en grillpande ca. 5 min. på hver side, afhængig af tykkelse, og hvor rosa man vil have dem. Tjek på siden af bøfferne, hvor stegt kødet er.
- Rens porrerne og skær dem i ca. 10 cm lange stykker. Halvér stykkerne på langs og skær dem i strimler.
- Flæk agurken og skrab kernerne ud med en teske. Skær agurken i strimler på størrelse med porrestrimlerne.
- Varm olien op i en sauterpande og tilsæt porre, agurk og rosmarin. Sautér grønsagerne et par minutter, til porrerne begynder at blive gennemsigtige. Tilsæt vand, appelsinsaft og eventuelt safran og lad grønsagerne simre ca. 5 minutter.
- Jævn majsstivelse udrørt i lidt koldt vand, kog det hele igennem og tilsæt de grønne ærter. Smag til med salt, peber og eventuelt sukker. Servér mørbradbøfferne med urter i appelsin og kogte kartofler. Pynt eventuelt med brøndkarse.
God fornøjelse med slankemaden!