Gode gulerodsboller
Gulerodsboller er gode og sunde! Du kan bruge dem til morgenmaden, middagsmaden og aftensmaden. De er fulde af fibre. Læs med her og se hvordan du gør.
Er der noget bedre end hjemmelavede boller? Nej vel! Gulerodsboller er super lækre og ethvert pålæg går godt til denne bolle. De er lidt sjovere end de normale kerneboller, men de er stadig sunde og gode. Opskriften er fundet på femina.dk og du bliver guidet igennem den herunder.
Det skal du bruge (10 boller)
5 dl kogende vand
25 g (1½ dl) knækkede hvedekerner
25 g gær
½ spsk. groft salt
2 tsk. stødt spidskommen
200 g groft revne gulerødder
200 g fintsigtet økologisk speltmel
Cirka 300 g sigtet økologisk hvedemel
Sådan laver du dejen
Hæld det kogende vand over hvedekernerne, og lad det trække i en halv time. Rør gæren ud i sammen med krydderierne. Rør gulerødder og speltmel i. Tilsæt hvedemel lidt efter lidt, og rør dejen rigtig godt i et par minutter. Den skal være ret blød. Drys mel over, og stil dejen til dine gulerodsboller til hævning med film over i minimum 1½ time. Du kan med fordel sætte dem i køleskabet natten over.
Sådan færdiggør du dine gulerodsboller
Tag dejen ud, og brug en stor ske til at forme dine gulerodsboller. De må gerne være uregelmæssige i størrelsen. Lad dine ubagte gulerodsboller efterhæve i en halv time på pladen. Drys med mel, og bag bollerne på næstnederste rille i en 210° varm ovn i 15-20 minutter. Afkøl på en rist. Gulerodsbollerne kan sagtens fryses ned.
Gode opskrifter
Gulerodsboller kan laves på enormt mange forskellige måder, så jeg har fundet to andre opskrifter på gulerodsboller. Den ene opskrift har jeg fundet på sesamsesam.com. De gulerodsboller er lavet med havregrød. Se opskriften her. Den anden opskrift har jeg fundet på valdemarsro.dk. I den opskrift er gulderodsbollerne med solsikkekerner og havregryn. Se opskriften her.