Opskrifter

Fransk løgsuppe

Vi gør også ikke meget i løgsuppe i Danmark, og det er næsten synd. Den kunne sagtens indgå i vores ugentlige madplan. Hvis man har en god fond og løg som er letstegte, så får man et fantastisk resultat. Man kan faktisk undgå at bruge smagforstærkere, da det kogte løg smager så godt.

En simple opskrift

Den franske løgsuppe kan fungere som forret, men det kan også redde kolde, blæsene vinter aftener, hvor man forsøger at få varmen- Denne opskrift er en enkel og nem udgave, og adskiller sig fra den danske udgave. Du kan sagtens øge mængden af ingredienser i opskriften. Hvis du har lyst kan du for eksempel tilføje hvidvin til retten.

Ingredienser

Du skal bruge i omegnen af et kilo løg, 15 gram smør, en smule olie, 1 omgang hønsefond og en enkelt hønseboullion terning. Hvis du har lyst til brød som tilbehør, så er kan du varme et flute i ovnen, som du kan gnubbe med et fed hvidløg, og toppe brødet med enten revet gruyere eller emmentaler. Det smager fremragende.

Sådan laver du løgsuppen

Start med at pille løgene. Halver den derefter på lange og snit den i tynde skiver. Tag en tykbundet gryde, og varm olie i den. Svits herefter løgene et par minutter. Husk at røre med jævne mellemrum. Skru ned for varmen, og forsæt med at brune løgene. Processen tager nok omkring tyve minutter. Når løgene er dejlig brune og karameliseret, så tilsætter du fonden og lad sutten simre et kvarter til tyve minutter. Afslutningvis kan du smage til med peber, salt og mere boullion, hvis du føler det er nødvendigt.

Flutene kan på dette tidspunkt været i ovnen og blevet sprøde. Som nævnt tidligere, så kan du gnubbe hvidløg på dem, og kom den revede ost på. Kom dem derefter i ovnen igen, så osten kan smelte. Så er retten klar, og du kan nyde den fransk løgsuppe.

Skriv et svar