Fedtfattige pandekager
Pandekager
Pandekager er lækre, men desværre også fyldt med usunde ting og når man steger dem bruger man hurtigt en masse stegemargarine. Men der er faktisk opskrifter på fedtfattige pandekager. Jeg har fundet en opskrift, som jeg har sat ind herunder. Pandekage opskriften er fra Femina, der har et væld af gode opskrifter. Se alle Feminas pandekage opskrifter her.
Fedtfattige pandekager
Fedtfattige pandekager bliver bagt ved at bruge hvedemel, grahamsmel og rugmel i stedet for udelukkende at anvende hvedemel. En anden ting er fedtstoffet. Når man laver fedtfattige pandekager bruger man kun 1 spsk. olie til hele stegningen og en slip let pande.
Fedtfattige pandekager, du skal bruge:
- 200 gram hvedemel
- 50 gram grahamsmel
- 50 gram rugmel
- 0,5 tsk salt
- 3 tsk bagepulver
- 3 spsk sukker
- vaniljekorn fra 1 stang vanilje
- 1 par dråber stevia
- 1 æg
- 5 dl mælk
- 1 spsk olie
Sådan bager du pandekagerne
Bland alt det tørre. Pisk med en elpisker, mælk, æg og olie i. Bages på en slip-let-pande ved middel varme. Brug en suppeskefuld til en pandekage så den er på størrelse med en desserttallerken.
Tilbehør
Server pandekagerne med en bærkompot bestående af en håndfuld friske bær. Skyl bærerne godt inden de spises. Husk at nogle bær skal koges inden de spises. Drik en god kop kaffe til pandekagerne eller et stort glas isvand med citron, æble og appelsinskiver/tern i.
Grahamsmel
I denne opskrift blev der anvendt grahamsmel. Det er en grovere og sundere melsort end hvedemel. Jeg har fundet noget information om grahamsmel inde på Arla´s hjemmeside: Grahamsmel har en udmalingsgrad på 100 % og kan derfor gå under betegnelsen Fuldkorn. Grahamsmel er fint formalede hvedekerner med alle skaldele og kim – det vil sige et “finere formalet fuldkornsmel”. Grahamsmel har en rimelig bageevne, men bliver ofte suppleret med hvedemel – for at få brødet til at hæve mere. Ved bagning med grahamsmel er det en fordel at tilsætte et syrnet mejeriprodukt, fx lidt kærnemælk. Det er med til at gøre dejen elastisk og holde på fugtigheden i brødet.