Opskrifter

Fedtfattige flutes

Med til kuren skal der selvfølgelig også være plads til dejlige, luftige flutes som altid. Det kan sagtens gøres helt lovligt på kuren, så længe du bare holder dig til de grove af slagsen. Det mætter som en bonus også mere end det kridhvide brød, og indeholder derfor også flere kostfibre, som er godt for din fordøjelse. Det er altså derfor en win-win, hvis du ønsker et flute til din suppe eller anden varm ret. Det bedste vil derfor også være selv at bage dem – for så ved du også, at de ikke er fyldt med diverse konserveringsmidler eller skjult sukker for den sags skyld. Det kræver ikke så meget tid i køkkenet, da det meste af tiden alligevel går på hævning og bagning. Så se at komme i gang!

Grovflutes

Ingredienser: 24 stk

  • 1 dl knækkede rugkerner
  • 1 dl knækkede hvedekerner
  • 1 dl hørfrø
  • 2 spsk. olie
  • 3,5 dl vand (kogende)
  • 50 g gær
  • 2 dl surmælksprodukt
  • 2 tsk. salt
  • 550 g hvedemel
  • æg (til pensling)

Sådan gør du

  • Kerner, hørfrø, olie og vand blandes og trækker ca. ½ time, indtil det er håndvarmt.
  • Gæren udrøres heri. Øvrige ingredienser tilsættes.  Der skal holdes lidt hvedemel tilbage.
  • Dejen æltes grundigt – ca. 10 min. og stilles til hævning i 45 minutter.
  •  Dejen formes herefter til lange flutes, som efterhæver i ca. 30 minutter.
  • Ridses og pensles med æg. Bages midt i ovnen i 25 – 30 min. ved 220 grader.

Energifordeling

Som en ekstra bonus ved denne opskrift, får du også energifordelingen i disse flutes, så du kan holde øje med dit daglige indtag (hvis det er en del af din kur). Det gør det hele lidt mere overskueligt.

Pr. flute

  • Energi: 136 Kcal
  • Fedt: 2 gram
  • Kulhydrater: 22 gram
  • Kostfibre 2 gram
  • Protein: 4 gram

Billede: nvarchar

Skriv et svar