Fedtfattig tunmousse og tunsalat
Tunmousse
Sådan laver du en fedtfattig tunmousse:
- 2 dåser tun i vand
- 2 forårsløg
- 50 gram mayonnaise light
- 1 spsk creme fine
- 1 spsk tørrede dildspidser
- Saft af 1 lille citron
- 1 spsk persille
- Salt og peber
Pynt
- 1 usprøjtet citron til pynt
- Purløg til pynt
Vandet fra tunen kasseres og tunen blendes med cremefine, mayonnaise og løg til en fin konsistens. Tilsæt dild, citron, salt, peber og persille. Pynt med citronskiver, krydderurter eventuelt persille eller purløg. Serveres med grovflutes eller groft rugbrød.
Syndere
Egentlig synes jeg, at selvom man er på kur, skal man have lov til at spise hvad man vil og derfor er der ikke nogen synder. Mad er dejligt, smager godt og vi har brug for det. Desværre er der bare nogle opskrifter, som har så mange kalorier, at man nærmest ikke kan spise sig mæt uden at tage på i vægt. Det er her jeg synes man skal være opmærksom. Ovenstående opskrift er lavet uden den klassiske fede mayonnaise, fløde og olie. Den smager stadigvæk fantastisk, men ingredienserne er bare blevet rokeret rundt. Faktisk synes jeg ofte der er en sekundær gevinst ved at ændre opskrifterne, så de bliver mindre fede.
Den sekundære gevinst
Den sekundære gevinst er netop, at retten bliver knap så kvalmende. Tunmousse kan give samme fornemmelse som en flødekage, hvis man spiser for meget af den. Det synes jeg man undgår i ovenstående opskrift. Desuden har man mulighed, for at bruge krydderurter, som smagsgivere på en helt anden måde. Man kan selvfølgelig også bare nøjes med en bouillon, men det synes jeg ville være synd i en tunmousse.
Tunsalat
Du kan også bruge ovenstående opskrift til din frokost. Du kan lade være med at blende tunmoussen og i stedet for kan du tilsætte ekstra grønt fx ærter og majs, så har du pludselig en tunsalat til frokost eller aftensmaden.