Opskrifter

Fedtfattig spaghetti carbonara

Når man er på kur, er det ikke altid lige spændende kun at spise grøntsager, grøntsager og atter grøntsager for at nå den ideelle vægt. Der skal også være plads til at kunne lave et lille sidespring en lørdag aften for ikke at køre død i den slanke, sunde linje. Derfor kan det være meget rart med fedtfattige opskrifter på nogle, som normaltvist er spækfyldt med fedtholdige produkter. Det gør slankekuren lidt sjovere og det giver måske også lidt mere mod på at fortsætte, når man kan give sig selv lov til lidt mere normalt, velsmagende mad – dog med begrænsning selvfølgelig. Så derfor får du en meget lækker opskrift på en italiensk klassiker: spaghetti carbonara. Selvom den er fedtreduceret, skal du selvfølgelig ikke spise mere end til du er mæt – for så vil det påvirke din kur for meget.

 

 

Fedtfattig spaghetti carbonara

  • Pasta Penne – 400 g (vælg en grov variant)
  • Æg – 4 stk
  • Parmesan, revet – 150 g
  • Cremefine 7 % (eller 8 pct madlavningsfløde) – 1 dl
  • Kalkunbacon – 200 g (Prøv at find en uden alt for højt fedtindhold)
  • Olivenolie – 2 tsk
  • Frisk persille – 2 spsk

Sådan gør du

  • Steg kalkunbacon sprød på en pande med en smule olivenolie. Skær det ud i små stykker.
  • Pisk æg, fløde og parmesan godt sammen og krydr med salt og peber.
  • Kog pastaen efter anvisningen på posten og lad det dryppe af, så der ikke er mere væske tilbage.
  • Kom æggeblandingen, pasta og kalkunbacon i en gryde ved svag varme og lad det stå et par minutter. Pas på, at retten ikke bliver for varm, da det så vil skille.
  • Pynt retten med friskhakket persille og server straks.

Vil du forkæle dig selv ekstra meget, kan du vælge at købe en lækker frisk pasta. Den med spinat er ekstra god, og kan sagtens gå til en spaghetti carbonara, som ellers traditionelt er med helt hvid spaghetti. Men, du forkæler dig selv til det ypperste, da frisk pasta er noget af det bedste man kan få. Det er eminent!

Billede: Spiros Vathis

Skriv et svar