Citronfromage til en varm sommerdag
Citronfromage er en klassiker, som dine gæster aldrig bliver trætte af. Den syrlige, friske smag er perfekt til en varm sommerdag og går perfekt i spænd til et glas kold, sød hvidvin.
Det tager lidt tilberedningstid at lave en citronfromage, så lav den i god tid- gerne dagen i forvejen, så den er lige til at tage frem, til når dine gæster kommer.
Den sunde eller syndige citronfromage?
Jeg har fundet to opskrifter på citronfromage, som du kan prøve af denne sommer. Den ene er Camilla Plums opskrift på en lækker, klassisk citronfromage, som er med både sukker og piskefløde. Den er fyldig, og derfor behøver du blot et enkelt lille stykke for at få en skøn, mættende smagsoplevelse. Klik på linket eller se opskriften nedenfor.
Har du lyst til at prøve citronfromage uden sukker, så prøv denne side, som har flere bud på en sukkerfri citronfromage. anden citronfromage opskrift, som jeg har fundet er
Camilla Plums klassiske citronfromage
3 æg
100 g sukker
3 citroner
3 blade husblas
2 dl piskefløde
Sådan laver du citronfromage
Del æggene og pisk æggeblommer og sukker til en helt skummende og lys æggesnaps, det er klart nemmest med en elpisker eller røremaskine, ellers holder man op, før sukkeret er helt opløst, og det skal det altså være til citronfromage
Riv det gule af citronerne fint, dvs. på den fine side af rivejernet, og kom skallen i æggeblommerne. Pres saften af citronerne så din citronfromage får den syrlige smag.
Læg husblassen i et stort glas koldt vand i 5 min., eller til de stive, skøre blade er forvandlet til helt slaskede vandmands-agtige gopler. Hæld vandet fra.
Kom husblassen i en lille gryde med det vand, der hænger ved, og rør, til det er smeltet. Det tager kun et øjeblik. Tag gryden fra varmen.
Rør citronsaften i husblassen. Hæld så husblassen i blommerne, mens der piskes. Man skal være helt sikker på, at husblassen er fuldstændigt fordelt i æggeblommerne, ellers kommer der seje striber i din citronfromage.
Pisk æggehviderne så stive, at man kan vende bunden i vejret på skålen – uden at de falder ud. Pisk fløden til blødt flødeskum. Man kan bruge den samme skål til at piske begge ting i, men pisk æggehviderne først, og så fløden. Hvis man gør det omvendte, vil æggehviderne ikke blive stive og så bliver det er slatten citronfromage. Der skal bare en lille dråbe fedt f.eks. fra en æggeblomme til, så vil de ikke danne de fine hinder, der kan holde luften inde i hviderne.
Vend først flødeskum, så hvider i blommerne. Det skal man gøre lidt forsigtigt, så luften ikke bliver slået ud. Hæld din citronfromage i portionsglas eller små skåle og stil dem i køleskabet, til din citronfromage er stivnet.
Der er friske æg i, så din citronfromage skal spises, samme dag den er lavet, og opbevares i køleskabet hele tiden.
Server din citronformage, dine gæster vil være ivrige efter at sætte tænderne i den!