Bliv slank med fisk
Vi spiser for lidt fisk i vores hverdag. Vi kan leve endnu sundere, hvis vi spiser mere fisk fremover. Læs her hvad slankedoktoren udtaler om fisk: De sunde fedtstoffer har betydning, idet de nedsætter blodets evne til at størkne, og derved mindsker fisk risikoen for blodpropper. Det anbefales, at man får 300 g fisk om ugen. Det svarer til, at du spiser fisk en gang om ugen og ½ stk. brød med fiske-pålæg om dagen. Vælg alle typer fisk og især de fede. Selv om vi kalder det fede fisk, er de faktisk slet ikke så fede endda. Mange af dem indeholder ikke mere fedt, end der er i magert okse- og svinekød. Når du spiser fisk i en slankekost, får du altså ikke for meget fedt, men derimod tilpas af det fedtstof, der er gavnligt, hvis du har forhøjet kolesterol.
Gode fisketyper til den varme mad er:
Sild, laks, makrel, ørred og hellefisk. Du vil finde forslag til gode fiskeretter i vores opskrift-samling. Pas på de panerede fiskeretter. De suger meget fedtstof under tilberedningen.
Fisk som pålæg
En god måde at få mere fisk på er ved at vælge det som pålæg. Spis gerne ½ stk. brød dagligt med fisk. Fisk kan også bruges som fyld i burger, madboller, pitabrød eller som fyld i en pasta-, ris- eller grøn salat. Hælder du olien fra fiskekonservesen, er der ikke noget i vejen for også at bruge de produkter, der ligger i olie. Gode fisketyper til pålæg er:
Fiskekonserves som makrel i tomat, tun, sardin og kippers.
Marinerede sild og kryddersild, undgå karrysild og andre, der ligger i creme fraiche- eller majonæsedressing.
Røget fisk som makrel, sild, hellefisk, ørred og laks
Skaldyr
Fiskerester fra den varme mad
Her har jeg fundet en rigtig lækker og sund slankeopskrift med fisk. Den er nem at følge og god til dig som gerne vil leve kalorielet, samtidig med at du får god mad.
Du kan meget mere om fordelene ved at spise fisk på den her side.