3 sunde snacks til læseferien
I læseferien får jeg ofte den største trang til at spise en stor pose matadormix eller drikke en flaske cola i håb om at gøre eksamenslæsningen mere overskuelig.
Dette kan dog være en dårlig idé, da den mad, man spiser, i stor grad påvirker ens koncentration, præstationsevne og humør. I stedet har jeg igennem mine år som studerende forsøgt at finde sunde, hurtige og lækre snacks, som, på samme måde som cola, slik og chips, kan gøre det lidt sjovere at læse om redoxreaktioner, kemiske bindinger og intermolekylære kræfter.
Nedenfor har jeg listet nogle af mine yndlings snack, som jeg med god samvittighed kan spise, mens jeg er begravet i noter og bøger.
Bananpandekager
Ingredienser:
- 1 banan
- 2 æg
Bland ingredienserne sammen og steg dem som små pandekager på panden med en lille smule smagsneutral olie. For at give pandekagerne en kraftigere smag, kan der med fordel tilføres en smule vaniljepulver, kakao eller kanel. Bananpandekagerne er utroligt lækre serveret med friske bær og flydende honning eller agave sirup.
Blåbær-smoothie
Ingredienser:
- 50 g frosne blåbær
- ½ banan
- 1 håndfuld spinat
- Evt. juice, mælk eller vand efter smag
Mix ingredienserne i en blender og smag til med juice, mælk eller vand efter ønsket konsistens. Tilsæt eventuelt isterninger eller frys bananen, hvilket giver smoothien en is-lignende konsistens. Hvis der ønskes en sødere smag, kan der tilsættes en smule honning eller den anden halvdel af bananen.
Grøntsager og dip
Ingredienser:
- Hummus eller guacamole
- Grøntsager: evt. gulerødder, agurk, selleri, broccoli og peberfrugt.
Skær grøntsagerne i tynde stænger og placer dem på en tallerken sammen med en valgfri dyppelse. Personligt foretrækker jeg hummus eller guacamole, som begge er super sunde, hurtige og virkeligt lækre dips.
Hummus kan købes færdiglavet i de fleste supermarkeder, men kan også hurtigt laves ved at blende kogte kikærter med hvidløg, spidskommen, citron, olie, salt og chilipulver. Guacamole er en dip, som fremstilles ved at mixe modne avocadoer med hvidløg, citron, salt, cayennepeber og creme fraiche eller skyr i en blender. Begge dips kan opbevares i køleskabet, så man altid har hovedingrediensen til en sund og lækker snack ved hånden.
Billede: beauty.experts