COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK
Opskrifter

Sunde is

26. august 2014

Lækkert og sundt

I sommervarmen får jeg ofte den største lyst til søde og friske is fra kølediskene. Jeg vil dog gerne undgå de mange kalorier og de usunde ingredienser og har derfor samlet en række sunde og lette is-opskrifter på is, som du kan nyde i sommerferien uden at få den mindste smule dårlig samvittighed.

Banan-is

Til denne is er det eneste, du skal bruge, frosne bananer og en stavblender eller minihakker.  Tag de frosne bananer ud af fryseren og lad dem ligge i et par minutter, så de bliver lettere at blende. Herefter skal du helt enkelt bare køre bananerne (afhængigt af, hvor meget is du vil lave) gennem minihakkeren eller stavblenderen indtil de får en cremet konsistens – det kan tage nogle minutter. Nu kan du “designe” isen efter din egen smag ved at røre andre ingredienser i. Nogle af mine favoritter er peanut-butter, chokoladestykker, friske bær eller nødder. Hvis du, ligesom jeg, er vild med chokolade-is, kan du med fordel røre et par skefulde rå kakaopulver i blandingen. Spis isen for sig selv eller sammen med pandekager eller vafler. 

Vandmelon-is

Skær vandmelon i små, trekantede stykker og sæt dem på hver sin ispind. Herefter skal du simpelthen bare fryse frugten i nogle timer. Når frugten er frossen, får den en konsistens, som minder om en sodavandsis. Det samme kan gøres med hvilken som helst melon, ananas, banan, appelsin eller kiwi. For at gøre isen endnu mere lækker, kan du dyppe frugten i smeltet, mørk chokolade før den lægges i fryseren. Det er en utrolig lækker måde at spise sit daglige frugt på i sommervarmen.

Juice-is

For at lave disse is-pinde, skal du bruge en form for is-beholdere, som kan købes billigt i diverse butikker med køkkenudstyr. Med disse beholdere får du mulighed for at udfolde dig kreativt ved at fryse alverdens juicer, yougurter, saftevand og smoothies. Det er kun fantasien der sætter grænser. Hvis du gerne vil tilføre isen nogle grøntsager, kan du nemt lave en grøn smoothie og hælde den i is-beholderne. Personligt elsker jeg at bruge juice eller saftevand som base og tilføre en masse hele stykker frugt og bær.

 

 

Læs mere på bloggen

You Might Also Like