Motion

Hvad er sundest: Motion eller vægttab

Alle vil nok med rette hævde, at begge dele er nødvendige, hvis man har problemer med overvægt, og det har vi jo næsten alle sammen i vores lille velfærdsland, hvor mad og slik er så billigt, at vi nemt bliver fristede af de søde sager.

Men da vi jo kun er mennesker, så er det nogen gange svært at prioritere tingene, også kan vi kun overkomme én af delene. Så nu opstår det naturlige spørgsmål?

Er det sundest at dyrke motion, eller bør man være så klog, at man spiser mindre og sundere i forhold til en kostplan? Jeg fandt faktisk svaret på dette spørgsmål ien videnskabelig artikel på nettet.

Læs her hele svaret, at motion er sundere end et vægttab. Så det er altid en god idé at tage en løbetur eller en time i motionscenteret, til gengæld bør du ikke være så hård ved dig selv med dine portionsstørrelser eller kigge på varedeklarationen hver gang, du spiser noget.

 

Motion gør dig mere sund end et vægttab

Hvis mænd vil være sunde, skal de dyrke motion hver dag og sørge for at få pulsen helt op bare nogle gange om ugen. Det gør dem sundere, end hvis de ændrer kostvaner for at tabe sig, viser ny dansk forskning.

Danske forskere giver nu en håndsrækning til overvægtige mænd, som har svært ved at lægge den lidt for gode mad på hylden: Få pulsen op flere gange om ugen, så bliver du sundere, end hvis du taber dig ved at spise anderledes.Så er der godt nyt til studerende, der lever af spaghetti og kødsovs og dårlig mad fra kantinen, til familiefædre, der har svært ved at finde overskud til at lave lækre retter til hele familien efter en lang dag på kontoret og til single-fyren, der går lidt for meget i byen og spiser for meget junkfood.

Hvis I sørger for at dyrke motion hver dag og nogle få gange om ugen får pulsen højt op ved at give den gas, når I løber, cykler eller svømmer, så er jeres kroppe faktisk mere sunde, end hvis I lægger kosten om for at tabe jer.

 

Danske topforskere er begejstrede

Undersøgelsen vækker begejstring hos én af de førende forskere på området, professor Bente Klarlund Pedersen.

Det er et rigtig, rigtig vigtigt studie, og jeg er ikke i tvivl om, at der er hold i resultaterne, og at man kan forbedre sit stofskifte mere ved at træne end ved at tabe sig.

Det går godt i tråd med verdenslitteraturen på området, og det bakker op om al den forskning, der viser, at det er bedre at være fed og fit end slank og sløv.

Skriv et svar