Sund opskrift på grøn salat
Vi skal spise flere salater i løbet af dagen. Der må gerne være noget grønt tilbehør til alle dine måltider, så det efterhånden bliver en vane i familien.
Jeg vil her komme med eksempler på hele 30 opskrifter på grønne salater, der passer til lidt af hvert. Her er broccolisalat, courgettesalat med speltperler og jordnødder, spinatsalat og mange andre salater. Du kan læse opskrifterne på samtlige 30 salater i bladet Samvirke.
Spidskål med dild og soltørret tomat
Godt tilbehør til kogte kartofler, stegt mad eller grill.
Du skal bruge
- 1 stk spidskål
- 50 g soltørret tomat
- 1 spsk kapers
- 1 stk rødløg
- 1 bundt(er) dild
Til sennepsdressing
- 3 spsk hvid balsamico
- 1 spsk grov sennep
- 1 tsk rørsukker
- 1 spsk olivenolie
Sådan gør du
- Skær spidskålen i tynde skiver og skyl dem forsigtigt i koldt vand.
- Lad den dryppe af godt, og læg den på et fad.
- Skær soltørret tomat i tern, hak rødløget fint, og pluk dilden.
- Pisk sennepsdressings ingredienserne sammen.
- Bland det hele i en lille skål, hæld sennepsdressing i, og vend det hele rundt.
- Hæld over kålen og lad det trække 10-15 min. inden servering.