Sund og lækker aftensmad
En sund og lækker aftensmad er ikke det ringeste i verden, og slet ikke når man er på kur. Hvis man derfor savner en pizza en gang imellem er det faktisk muligt at lave den i en sund variation. Den smager endda ganske fortræffeligt, og måske vil du endda foretrække den som favorit fremfor den du får hos din lokale pizzamand.
Rugpizza med nyt kartofler, løvstikke og parma
Lyder det ikke bare lækkert! Det er lige så lækkert som det lyder, og derfor giver jeg dig opskriften, så du kan sætte tænderne i noget som du ellers har set som syndigt i forhold til din kur.
Ingredienser: 2 pers.
Pizzadej:
25 g gær
2½ dl lunken vand (ca. 37°)
1 tsk salt
125 g rugmel
225-250 g italiensk hvedemel type 00
Fyld:
2 spsk olivenolie
1-2 fed knust hvidløg
200 g afdryppet mozzarella i tynde skiver
salt, peber
200-250 g fintsnittede kartofler
frisk løvstikke, rosmarin eller timian
50 g revet parmesan
100 g tyndskåret parmaskinke
100 g rucola
lidt citronsaft
Sådan gør du
- Rør gæren ud i det lune vand, tilsæt salt, rugmel og det meste af hvedemelet.
- Ælt dejen smidig og lad den hæve ved stuetemperatur i ca. ½ time.
- Del dejen i to, og rul den ud til to pizzabunde på hvert sit stykke bagepapir.
- Forvarm ovnen til 250° med to bageplader i ovnen. Rør olivenolie og hvidløg sammen og pensl bundene med olien.
- Fordel mozzarellaosten på hver pizza, derefter kartoffelskiverne.
- Krydr med salt og peber, krydderurter samt parmesan.
- Bag pizzaerne én ad gangen på varme bageplader i ovnen 12-15 minutter afhængigt af ovnen, eller til de er gyldne og sprøde.
- Top den varme pizza med skinke samt lidt frisk rucola vendt med lidt citronsaft og server straks.
Energi pr. person: 680 kcal, fedt 30%, protein 22%, kulhydrat 48%.
Bon appetite er der kun tilbage at sige.