Slankende og lækre boller med valnødder
Mange danskere har et problem med overvægt, og det er bare så irriterende at kigge på varedeklarationen og badevægten hele tiden, alting skal bare kontrolleres, og alligevel går det så langsomt med resultaterne.
Vi kender følelsen, og vi har også altid en appetit efter noget sødt og lækkert. Det kan jo være, slik, sodavand eller kager. Her på disse områder er det meget vigtigt at sige fra. Men der findes andre måder, hvormed du kan nyde noget lækkert til kaffen.
Nyd noget lækkert og sundt til kaffen
Man kan nemt gøre en dejlig kage meget mere sund, således du må spise den alligevel.
Nederst har jeg derfor givet et godt eksempel med en opskrift på sunde boller med både havreklid, valnødder og kardemomme. De er super lækre og velsmagende, og de feder slet ikke.
Jeg fandt faktisk inspirationen i et blad fra Ude og Hjemme, og her kan du læse opskriften ved at klikke på Havreklidsboller. Men bladet har gjort temmelig meget for læserne med at lave slankemad og en slankeklub. Her er masser af sund mad og slankeopskrifter.
Her kan du finde slankeopskrifter til enhver lejlighed – vi har både slankeopskrifter til hverdag og til fest. Og slankeopskrifter til dig, der følger en kur, slankeopskrifter til dig, der går efter et hurtigt vægttab, og slankeopskrifter til dig, der bare gerne vil føre en sund livsstil.
Slankeopskrifter er ikke kedelige
Og bare fordi det hedder slankeopskrifter, er det ikke ensbetydende med, at vores slankeopskrifter er kedelige. På udeoghjemme.dk mener vi nemlig, at det er vigtigt, at vores slankeopskrifter ikke kun er sunde, men også at de er smagfulde og mættende. Kig vores slankeopskrifter igennem og bliv inspireret. Denne opskrift er fra Slankeklubben i bladet.
Havreklidsboller med valnødder og kardemomme
De lækre havreklidsboller er helt perfekte i frokostpakken, og ½-1 bolle med magert pålæg er også fint som et mellemmåltid. Ude og Hjemme Slankeklubben hjælper dig til et fornuftigt vægttab! Opskriften gælder til 15-20 boller i alt.
Ingredienser
20 g gær
4 dl lunt vand
1 tsk. salt
1 tsk. stødt
kardemomme
1-2 tsk. maltmel (kan udelades)
80 g hakkede valnødder
325 g hvedemel
50 g hørfrø
75 g havreklid
4 spsk. rapsolie
Lidt havreklid til drys
Fremgangsmåde:
Opløs gæren i vandet og rør resten af ingredienserne i. Rør, til dejen er godt sej. Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
Hæld derpå dejen ud på et bord drysset med havreklid og skær den ud i passende stykker med en kniv. Dejen er for blød til at kunne formes med hænderne.
Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir og drys dem med havreklid. Lad dem hæve tildækket i 1-2 timer og bag dem i ovnen ved 225° i ca. 15 min..