Samosa eller grøntsagslasagne
Samosa og grøntsagslasagne er super gode på hver deres måde, men hvad skal man vælge? Få hjælp til maden her.
Samosa er en skøn ret fra østen, hvor man kan tilføje lige præcis hvad man har lyst til. Samosa er desuden også en meget nem ret, hvis man altså har styr på filodej. Grøntsagslasagne er en sund udgave af lasagne, og alle elsker jo lasagne, så hvorfor ikke prøve den sunde udgave. Så skal det være samosa eller grøntsagslasagne? Det er udelukkende dit valg, men hvis dit valg faldt på grøntsagslasagne, kan du se en opskrift på det herunder. Og held og lykke til dig, der ønsker at prøve kræfter med en samosa.
Grøntsagslasagne til 2 personer
- 2 squash
- Olivenolie
- 2 fed hvidløg i tynde skiver
- Salt og peber
- 300 g små tomater
- 2 håndfulde basilikum
- 100 g blød gedeost
- 2 spsk. flydende honning
- 6-8 friske lasagneplader
Endvidere
- 300 g mosede tomater
- 1 fed hvidløg, hakket
- Salt og peber
- 1 mozzarella, 125 g
- Mere basilikum
Sådan gør du
Skær squasherne i 1 cm tykke skiver, og brun dem i olivenolie på en super varm pande. De skal bare lige have lidt farve, 1-2 minutter i alt. Kom hvidløg ved halvejs. Krydr med salt og peber. Læg ¹⁄3 af squasherne i et ovnfast fad, og læg ¹⁄3 af tomaterne ved sammen med lidt basilikum. Læg et lag lasagneplader; gentag med grøntsagerne, basilikum samt halvdelen af gedeosten, salt, peber og en smule honning. Læg endnu et lag plader, de sidste grøntsager, basilikum, den sidste gedeost og endnu et lag lasagneplader. Rør de mosede tomater med hvidløg, salt og peber, og top saucen på din grøntsagslasagne. Bryd mozzarellaen i stykker, og kom til sidst den på. Bag din grøntsagslasagne ved 200° i ca. 30 minutter. Top med frisk basilikum, og servér straks grøntsagslasgne – gerne med en stor salat til.
Billede: jenarrr