Forret der smager af syden
Er du på slankekur, eller forsøger du bare at holde den slanke linje uden at skeje for meget ud, når du skal have gæster, så er der masser at skønne og sunde forretter, du med god samvittighed kan give dig i kast med.
Prøv f.eks. en skøn spansk tomat- og pebergazpacho suppe, som er spækket med grøntsager. Den vækker skønne minder om varme sommerdage og smager simpelthen bare himmelsk.
Tomat- og peber
(Fra Søndag.dk)
TID: 20 min.
Ingredienser:
Pynt:
1 kg tomater
½ agurk
2 store orange peber-frugter
1 dl olivenolie
2 spsk rødvinseddike
2 store fed hvidløg
Salt, peber
½ agurk
12 cherrytomater
Purløg
4 spsk olivenolie
Fremgangsmåde:
Skær tomaterne i fire dele.
Skræl og skær agurken i tykke skiver.
Rens peberfrugterne og skær dem i tykke strimler.
Blend grøntsagerne med olie, eddike og hvidløg,
og hæld suppen i en skål.
Smag godt til med salt og peber og stil i køleskabet
mindst 3 timer, men gerne natten over.
Med en kartoflerskræller skæres lange tynde skiver
agurk.
Læg dem i en skål.
Halvér tomaterne og læg dem i en anden skål eller
læg begge dele på et fad ved siden af hinanden.
Klip purløget fint og kom det i en skål.
Ved serveringen hældes gazpachoen i en kande,
og skåle med agurk, tomater, purløg og olie
serveres ved siden af.
Lad gæsterne selv hælde suppe op og pynte med
agurk, tomat, purløg og lidt olie-dryp.
Billede: BocaDorada