Focaccia brød
Focaccia
Focaccia er et rigtig lækkert madbrød. Du kan bruge det som tilbehør eller som en hovedret. Det kommer an på, hvordan du serverer det. Jeg har fundet en opskrift på internettet. Den kan du bruge, næste gang du skal lave et foccacia brød. Du skal bruge:
- 50 g gær
- 1 l lunkent vand
- 300 g ølandshvede, fin
- 2½ spsk. flagesalt
- 1 kg italiensk hvedemel, tipo 00
Til topping skal du bruge 1 dl god olivenolie, 3 stk. rosmarinstilke og 1½ spsk flagesalt, Endvidere skal du bruge 1 bageform/dyb bradepande på 30 x 40 x 6 cm, bagespray eller smagsneutral olie.
Sådan laver du foccacia
Smuldr gæren ud i røremaskinens skål. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt focaccia dejen i lavt gear i 25 minutter. Den lange æltetid er vigtig, for det sikrer en elastisk dej, der kan bære sig selv, selv om den er lind. Sluk for røremaskinen, og tag dejkrogen af. Lad dejen hvile utildækket. Smør bageformen. Hæld forsigtigt den dejen ud i den smurte form, og lad den igen hæve utildækket i yderligere 30 minutter. Fordel olivenolien ud over dejens overflade. Drys flagesalt og plukket rosmarin ud over olien. Tryk roligt dybe huller ned i dejen med fingrene med gode mellemrum. Sæt focaccia brødet ind i en 230° forvarmet ovn, og smid lynhurtig ½ dl koldt vand ind i ovnens bund – luk straks ovnlågen igen. Bag brødet, til det er godt gyldent, ca. 35 minutter, afhængigt af ovnen. Lad dit focaccia afkøle let på en bagerist. Focaccia kan sagtens fryses ned.
Slanketip
Hvis du skal passe på vægten, kan du med fordel skære ned på fedtstoffet i denne opskrift. Her skal du være opmærksom på det fedt du smører eller sprayer med. Det kan også sætte sig som ekstra kalorier. Desuden kan du prøve at ligge mærke til fedtindholdet i det kød du spiser til. Her kan du med fordel også skære nogle kalorier.