Slankekure

Effektiv stenalderkost

Stenalderkosten går “back to basic”. Derfor kaldes den også i populære munde for hulemandskost.  Kort sagt, er det en diæt, hvor man går helt tilbage til “back to basic”, og derfor spiser enkle og uforarbejdede råvarer. Stenalderkost indeholder derfor vilde planter, grøntsager og masser af kød – dengang levede man af at gå på jagt. Så derfor betyder det medvidere også, at en ægte stenalderkost ikke indeholder produkter som mælk, korn, kartofler og andre landbrugsprodukter. Til kosten hører tilmed mottoet “hvis dine forfædre for 10.000 år siden ikke spiste det, bør du heller ikke spise det”, hvilket vel giver god mening. Derfor bør det for dig også være en rigtig god og effektiv slankekur!

Stenalderkost

Morgenmad med skyr: 2-4 pers.

  • 250 g skyr fra Løgismose
  • 250 g græsk yoghurt fra Løgismose
  • Lidt fløde, hvis du vil have en mere lind konsistens (kan udelades)
  • Lidt frisk jernurt, citronmelisse eller mynte (kan udelades)
  • 250 g frosne økologiske blåbær (vær sikker på, at det er blåbær og ikke mosebøllebær)
  • 100 g blandede nødder med den brune hinde, hakkes (fx valnødder, pekannødder, hasselnødder og mandler)

Tilberedning:

Aftenen før: Rør yoghurt, skyr og bær sammen og evt. fløde. Hak krydderurterne og rør dem i. Så kan bærrene nå at tø op til dagen efter og trække smag fra krydderurten. Du kan også gøre det samme dag, hvis du bruger friske bær.

Middagsmad med æggewraps: 1-2 pers

  • 3 æg 
  • Salt, peber, paprika

 

Tilberedning:

  1. Pisk æg og krydderier godt sammen med et piskeris.
  2. Kom lidt olie på en middelvarm pande og hæld lidt af “dejen” på.
  3. De må ikke blive for tykke.
  4. Lad dem stege i 5-6 min og vend dem.
  5. Et godt fifs er at vende dem på et skærebræt eller en tallerken også over på panden igen.

Gode tips:

  • Fyld gerne dine wraps med stegte rejer og en blandet salat.
  • Salaten kan bestå af: agurk, tomat, rød peber, æble og kogt brocoli.

Aftensmad med pulled pork: 1-5 pers. (afhængig af kød)

  • Pulled pork (enten den i butikkerne eller egen steg)
  • Spidskål
  • Tomater
  • Rød peber

 

Fremgangsmåde:

  1. Køber du din pulled pork i en færdig pakke, skal den blot have 30-45 min ved 200 grader. Har du derimod din egen steg, skal den have mindst 8-12 timer ved 90-100 grader. NB: husk marinade!
  2. Hak og snit kålen, tomaterne og peberne.
  3. Afhængig af mængden af pulled pork og grøntsagerne er der mad til 1-5 pers.

 

 

Skriv et svar