Opskrifter

Coq Au Vin og tomatsalat

Coq Au Vin:

Coq Au Vin er en fransk ret. Coq betyder hane og au vin betyder i vin – altså hane i vin. Coq Au Vin er faktisk en ret simpel ret at bikse sammen, og så skal man bare lade den stå indtil det hele er mørt, lækkert og fuld af smag. Man kan både vælge at lave retten på rødvin eller hvidvin, men hvis den er lavet af hvidvin ændrer navnet sig til coq au vin blanc, og retten får en anden farve.
Coq au vin bliver som regel serveret uden noget til (kun baguette), som en slags gryderet, men i Danmark bliver det nogle gange serveret med kartoffelmos til, så hvis du synes det ikke er nok bare med selve kyllingen, kan du gøre sådan.
Her er en lækker opskrift på coq au vin.

Her er en opskrift på baguette hvis du gerne vil servere det med baguette.

Tomatsalat:

Får du gæster over til frokost og har ikke tid til at stå og koge coq au vin kan tomatsalat være lækkert. Tomatsalat er enkelt at lave, smager lækker, og kræver ikke engang ovn eller komfur at lave. Tomatsalat er også lækkert til en picnic sammen med et glad vin.
Her er en opskrift på en meget simpel tomatsalat som passer perfekt til en simpel frokost.

 

Billede: naotakem

Skriv et svar