Sund og nem fastfood
Hvis du står og har lidt abstinenser efter at få den dyre, lækre pastaret eller pizzaen ovre fra den lokale pizzamand, så skal du ej tøffe i graven. For jeg har bragt hjælpen til dig. Her får du nemlig opskriften på en lækker “grøn” pasta samt på panzanella. Læs med!
Pasta med aubergine og ricotta
Ingredienser: 4 pers.
1 aubergine
500 g små tomater
2 fed knust hvidløg
1 spsk olivenolie
1 spsk lys balsamico
salt, friskkværnet
peber
500 g fuldkornstagliatelle
1 bdt. rucola
1 bøtte ricotta
Sådan gør du
- Skær auberginen i strimler og tomaterne i halve.
- Bland dem i en skål med knust hvidløg, olie, balsamico samt salt og peber.
- Sæt vand over til pastaen og kog den efter anvisningen på pakningen.
- Varm en stor wok eller sauterepande og steg aubergine tomatblandingen heri under omrøring i 3 minutter.
- Vend den kogte pasta og rucola i panden.
- Smag til med salt og peber og server med ricotta, som man hver især vender i sin portion pasta.
Energiindhold i retten:
Energi pr. person: 570 kcal, fedt 17%, protein 15%, kulhydrat 68%
Panzanella er en lækker, velsmagende italiensk salat. Den er meget mættende og giver dig en god og solid mæthed i lang tid.
Ingredienser: 4 pers.
ca. 300 g daggammelt speltbrød
500 g blommetomater
3 spsk olivenolie
1 spsk lys balsamico
2-3 ansjosfileter (kan udelades)
2 udkernede peberfrugter
2 stilke snittet bladselleri
1 fintsnittet rødløg
1 skrællet agurk i skiver
1 stor potte basilikum
salt, peber
35 g sorte oliven
2 dåser tun naturel
Sådan gør du
- Riv brødet i mundrette stykker og kom dem i en stor salatskål.
- Skær tomaterne i skiver, læg dem oven på brødet og dryp med olivenolie og lidt lys balsamico.
- Del ansjosfileterne i mindre stykker og læg dem i skålen med alle øvrige groftsnittede grøntsager samt basilikumblade.
- Krydr med salt og rundhåndet med peber fra kværn.
- Kom oliven og tunfisken − plukket i mindre stykker − i salaten og bland alle ingredienserne med let hånd før serveringen.
Energiindhold i retten:
Energi pr. person: 440 kcal, fedt 30%, protein 26%, kulhydrat 44%.
Velbekomme.
Billede: jules:stonesoup