Spis dig slank med fastfood
Der ligger en sandhed begravet bag denne provokerende overskrift. For normalt tænker de fleste på fastfood som noget usundt. Men det behøves bestemt ikke at være tilfældet. Man behøves jo ikke at friturestege al mad, så er det jo klart, at det bliver en usund ret. Jeg fandt her en spændende artikel i bladet ALT for damerne, hvor man kan læse om, hvordan man kan spise sig slank med fastfood. Det er i forbindelse med udgivelsen af en ny kogebog fra Inger Kauffeldt og Helle Kleist, hvor man kan læse, at slankekur og fastfood ikke nødvendigvis er en modsætning.
Slankekur med fastfood
Hotdogs, burgers, tacos og bagels – det lyder ikke særlig sundt, vel? Men det kommer an på, hvordan du laver retterne, lyder det i den nye kogebog fra De Danske Vægtkonsulenter ”Supersund Fastfood”. Her kan du se, hvordan du laver dine egne – sunde – tortillas fra bunden og hvilken slags ost, du skal drysse ud over. Der står kcal-beregninger ved alle retter, så bogen kan bruges sammen med kuren ”Spis dig slank” som kom med ALT for damerne” Her kan du endda i detaljer se selve opskriften på en sund pizzadej.
Pizzadej
250 g italiensk durummel (tippo 00)
1/3 pakke gær
1 ½ dl lunkent vand
½ tsk salt
2 spsk olivenolie
En lille smule grovere mel (semulina)
Sådan gør du:
Hæld melet ud i en bunke på bordet og lav en fordybning i midten. Rør gæren ud i det lunkne vand og hæld det i fordybningen sammen med salt og olie. Saml dejen og ælt, til den er smidig og glat.
Vej dejen af i portioner af 80 g (svarer til 60 g brød på DDV’s kostprogram efter bagning).
Denne dej kan bruges til diverse pizzatyper og andet, som du finder opskrifter på her i bogen.
Pizzadej behøver ikke hæve, hvis den blot rulles tyndt ud, men den tager bestemt ikke skade af at hæve en halv time i køleskabet. De resterende portioner pakkes ind i køkkenfilm uden hævning og kan opbevares i køleskab i ca. 4 dage, hvorefter dejen rulles ud og er klar til brug.
Brug en lidt grovere mel til at drysse bordet med, når du ruller dejen ud.
Så gælder det jo blot om at komme lidt fyld på, så det bliver et herligt måltid. Husk at undgå for fede ingredienser som bacon. Bedre med skinke, oksefars, tomatpasta og masser af salat.