Rabarbertrifli
Rabarbertrifli fra femina
Husk på at rabarbertrifli indeholder mange kalorier. Spis derfor mindre potioner.
600 g rabarber i 2-4 cm lange stykker (evt. optøede)
300 g rørsukker
½ stang vanilje
2 tsk. stødt kardemomme
300 g mascarpone
skal af 1 økologisk citron
5-6 spsk. flormelis
½ stang vanilje
2 dl piskefløde
50 g ristede mandler, hakkede
50 g mørk chokolade, i spåner eller hakket
Sådan laver du rabarbertrifli
Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og -stang og kardemomme i en kasserolle, og lad det simre i 10-15 minutter. Sæt din rabarbertrifli på køl, indtil den er helt afkølet. Rabarbertrifli kan sagtens laves dagen i forvejen.
Pisk mascarpone med citronskal, flormelis og kornene af ½ stang vanilje. Pisk fløden til let skum, og vend den i mascarponecremen.
Anret din rabarbertrifli i 4 glas. Top med mascarponecreme, mandler og chokolade, og servér din rabarbertrifli straks.
Italiensk trifli
Denne opskrift til 6 personer er fundet på hjemmet.dk:
4 æg
175 g sukker
60 g mel
35 g kartoffelmel
1 tsk bagepulver
Creme:
3 æggeblommer
50 g sukker
2 1 /2 dl fløde
3 blade husblas
50 g finthakkede mandler
revet skal af 1 citron
2 dl piskefløde
1 /2 dl marsala eller sød
sherry
Pynt:
1 dl piskefløde
revet citronskal
lidt mandler
Sådan gør du:
Bunde: Pisk æg og sukker til tæt skum. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver og sigt det i æggemassen. Rør dejen sammen. Bag tre lagkagebunde ved 175 grader i 6-7 min.
Creme: Læg husblassen i koldt vand mindst 10 min. Pisk æggeblommer og sukker godt sammen. Bring fløden i kog. Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes. Hæld cremen tilbage i gryden, og bring den i nærheden af kogepunktet, mens der piskes – den må ikke koge, så skiller den. Tag gryden fra varmen. Knug husblassen fri for vand og kom den i den varme creme – husblassen smelter med det samme. Lad cremen svale af. Bland mandler og revet citronskal i cremen. Stil cremen i køleskabet, til den bliver halvstiv. Pisk fløden til skum og vend den i cremen.
Kom en kagebund i en skål eller i portionsskåle, skær til, så den passer. Stænk med marsala eller sherry. Læg 1 /3 af cremen herpå. Kom atter en kagebund på, stænk igen med marsala eller sherry. Skift således med kagebund og creme. Slut med creme.
Sæt desserten koldt, til den skal serveres, mindst et par timer i køleskab eller 1 time i fryser. Pynt desserten med flødeskumstoppe, hakkede mandler og revet citronskal.
Billede: amandabhslater