Luksusudgaven af svensk pølseret
De fleste elsker den kendte svensk pølseret, og det gælder ikke mindst børnene. Opskriften er temmelig simpel, men der findes flere tips til at gøre svensk pølseret endnu mere velsmagende og varieret. Man kan anvende fløde med omtanke, som gør din svensk pølseret meget mere cremet. Jeg faldt over en opskrift på svensk pølseret med fløde i Ugebladet Søndag. Jeg blev forbavset over den fylde, som cremevirkningen giver i denne ret. Husk at anvende en meget stor gryde til at tilberede svensk pølseret. Det er nemlig en nem og hurtig måde at lave mad på til mange gæster. Det er ikke den sundeste ret at fremstille, så hvis man har problemer med kiloene, så kan man erstatte fløden med letmælk eller skyr, som indeholder væsentligt mere fedt.
Opskrift på svensk pølseret
Måske skal du doble ingredienserne op flere gange, men her ser du, hvad man skal anvende til to personer:
- 1 lille løg
- 1 tsk smør
- 6 røde pølser
- ½ dåse hakkede tomater
- 4-5 spsk tomatketchup
- 2 dl piskefløde
- 400 g kogte, kolde og pillede kartofler
- Salt og peber
- Hakket persille eller purløg
Fremgangsmetoden til svensk pølseret
Man starter med at hakke løgene, som hældes i det smeltede smør. Derefter skærer man pølserne i mindre stykker, hvorefter de kommes i gryden og røres rundt. Hæld de to slags tomat i gryden sammen med piskefløden. Derefter koger man retten op under omrøring og kom de snittede kartofler i. Retten skal simre i 5-10 minutter, mens man smager retten til med krydderierne. Svensk pølseret spises bedst varmt, og man bør drysse lidt hakket persille eller purløg over retten.
Du kan forresten finde mange flere gode klassiske opskrifter på den her side.