Lækker rabarbertærte med marcipan
Rabarbertærten er et eksempel på, hvilke gode ting foråret medbringer. Tærten smager fantastisk og ser vildt lækker ud! Læs med og hvordan du laver den skønne tærte her.
Har du brug for en grund til, at lave lidt havearbejde? Så kommer der en her! Tiden er kommet til, at hive de lækre rabarber op af jorden, for nu skal der nemlig laves rabarbertærte. Er der nogen bedre grund end en god tærte? Nej vel. Opskriften er fundet på femina.dk og du kan se hvordan du gør lige herunder.
Det skal du bruge (6 personer)
100 g sukker
2 æg
100 g smeltet smør
100 g hvedemel
50 g kokosmel
1 tsk. bagepulver
Korn fra ½ vaniljestang
100 g marcipan i små terninger
300 g rabarber i små skiver
4-5 spsk. rørsukker
1 tærtebund med løs bund, enten rund med en diameter på 20 cm eller en aflang på 10 x 30 cm
Smør til formen
Sådan gør du
Pisk sukker og æg godt sammen. Rør smørret i lidt efter lidt. Bland hvedemel, kokosmel, bagepulver og vaniljekorn sammen, og vend det i dejen. Vend marcipanstykkerne i til sidst og 1/3 af rabarberstykkerne i dejen. Fordel dejen til din rabarbertærte i en smurt form. Placer resten af rabarberstykkerne oven på dejen, tryk stykkerne lidt ned, og drys rørsukker over den ubagte rabarbertærte. Bag din rabarbertærte midt i en varm ovn ved 170° i 30-35 minutter. Server din rabarbertærte lun og med flødeskum eller vaniljeis til, dette kan dog eventuelt erstattes af vaniljeskyr, for slankekurens skyld. Nyd den i haven eller på terrassen, når solen skinner.
Andre versioner af rabarbertærten
En anden opskrift på rabarbertærten har jeg fundet på soendag.dk. Deres udgave er sund og beskrives som smagende himmelsk. Se den her.