Kernefyldt knækbrød
Knækbrød er en af de få ting, der nemt kan få dig til at glemme, at du er på slankekur, selvom du egentlig sejler let og elegant gennem den. Knækbrød er nemlig – i slankeudgave eller ej – så lækkert, at det slet ikke vækker associationer til hidsige slankekure eller smertefulde kalorieafsavn. Knækbrød er derimod nemt, lækkert og fantastisk som et mellemmåltid, en snack eller som en morgenmad, der kan kickstarte dig på vej på arbejde.
Knækbrød med masser af kerner
Knækbrød er ofte noget, der associeres med Wasa og en så høj grad af luftighed, at luften nærmest kan knække dem. Disse knækbrød fra søndag.dk er fyldt med mange flere kerner og derfor også meget mere smag. Det tager ca. en lille time at lave og giver 16-20 stykker, men du kan altid fordoble portionen, hvis du ikke kan få nok.
Det skal du bruge
1 dl havregryn
2 dl sesamfrø
1 dl solsikkekerner
3½ dl hvedemel
1 tsk bagepulver
2 tsk salt
2 dl vand
1 dl olie
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader.
Bland de tørre ingredienser i en skål og rør vand og olie i skålen. Fordel dejen på en bageplade med bagepapir. Marker med en kniv, hvor store stykkerne af dit knækbrød skal være.
Bag knækbrødet i ca. 20 min, indtil det er fint og lysebrunt. Afkøl de færdige knækbrød på en rist og opbevar dem i en dåse.
Knækbrød smager skønt med (fedtfattig) ost, men også i deres helt fine oprindelige form. Du kan eventuelt også lave knækbrød til tynde pinde, hvilket gør dem ideelle som sunde snacks.
Hvis du leder efter noget inspiration til hvad du kan spise sammen med dine knækbrød så husk der er masser af sunde opskrifter her på slankemor.dk.
Billede: Torben Heikel Vinther