Opskrifter

Flæskesteg kan laves sundt og velsmagende

Flæskesteg er næppe blandt de mest udbredte slankeopskrifter, da en dansk traditionel flæskesteg er temmelig fedende, da den består af en del fedt samt masser af usundt tilbehør såsom sovs, kartofler og chips.

Mange danskere er konstant overvægtige og på slankekur, men det er svært at stå imod en herlig flæskesteg især i december måned, når jul og nytår banker på døren. Her kommer der flere spændende forslag til, hvordan man alligevel kan nyde en dansk klassiker i en slankende udgave. Derved kan man alligevel nyde en lækker og sprød flæskesteg, mens man er varsom på kalorierne i måltidet.

Forskellige former for flæskesteg

Nu er det jo som bekendt muligt at fremstille en flæskesteg ud fra flere udskæringer på en gris, idet man kan både anvende:

  • Svinekam (placeret fra mørbrad-enden og går op til det 5. ribben på grisen)
  • Nakkekam (placeret fra grisens nakke, så den er mere marmoreret end svinekammen)
  • Ribbensteg er udskåret af selve svinebrystet, så man får meget smag men også fedt og brusk
  • Skinkesteg skæres fra grisens yderlår og er dejligt mørt men mere røget a la skinke

Man kan hente mere inspiration og opskrifter på flæskesteg online hos Femina. Man kan derfor fremstille en sund flæskesteg, hvis man vælger en svinekam samt sundt tilbehør, da man således undgår de store fedtmarmoreringer.

Det er vigtigt, man får ridset og saltet selve stegen, og den må gerne trække i flere timer og eventuelt natten over. Man bør vende stegen et par gange i ovnene, så den får varme alle steder fra, og man bør anvende en stor ske til at overøse oversiden med den afdryppede væske, da der skal vand i bunden af fadet med flæskesteg, som det smeltede fedt kan dryppe ned i, således man kan lave en velsmagende sovs bagefter.

Tilbehør til flæskesteg

Hvis man skal have det traditionelle tilbehør til måltidet, så kommer man nemt til at tænke på jul, da man både har flæskesteg med svær, sovs, kartofler, brune kartofler, svesker, rødkål, chips, agurkesalat og andre former for tilbehør, så der er virkelig tale om en større kaloriebombe, hvis man ikke passer på.

Man kan gøre måltidet meget sundere, hvis man som omtalt anvender en mager svinekam, man kan eventuelt fravælge de sprøde men fedtrige svær, og man kan lave en lækker salat som tilbehør. Man kan med fordel lave salat af blomkål eller en rødkålssalat bestående af snittet rødkål med en sjat sød balsamico og iblandet med klementiner og hasselnødder.

Billede: hepp

Skriv et svar