Opskrifter

Fedtfattig opskrift på stjerneskud

Fedtfattig opskrift på stjerneskud

Sommeren byder på mange spændende retter. Stjerneskuddet er en klassiker i dansk smørrebrød og kan spises enten i selskab med andre stykker smørrebrød, som forret eller som hovedret. Jeg har fundet en opskrift på stjerneskud og har modificeret den lidt, så den kan spises, selvom man er på kur.

 

Opskrift på stjerneskud

Stjerneskud, smager dejligt og kan laves både i en kalorierig udgave og en fedtfattig udgave. Her har jeg fundet en opskrift, hvor kalorierne er skruet lidt ned. Den smager stadigvæk fantastisk.

Du skal bruge

Her er en opskrift på stjerneskud:

  • Stjerneskud
  • 4 Rødspættefileter
  • 1 ds. Asparges (helst helt friske)
  • Fedtfattig mayonnaise (fedtfattig cremefraiche /skyr)
  • Tomat
  • Agurkeskiver
  • Rejer
  • 1 salatblad (lolla rossa, hovedsalat)Kaviar
  • Groft Salt
  • Groft Peber
  • Groft brød (franskbrød)
  • Citron
  • Dild

Sådan gør du

Steg fiskefileterne med meget lidt fedtstof eller hvis det skal være helt optimalt laves de i en ovn eller en slip let pande. Rist 2 skiver brød og læg salatblad på begge. Fiskefilet ligges på begge og mayonnaise, asparges, tomat, agurk og kaviar ligges over så det ser flot ud. Server med en skive citron ved siden af.

Tip og gode råd

Det smager bedst at bruge helt friske råvarer, vil denne opskrift. Det kunne fx være rødspættefileter fra fiskehandleren. Friske asparges i stedet for dåse asparges. I stedet for mayonnaise, kan du lave en krydder cremefraiche eller skyr, det giver opskriften et moderne touch. Tomat og agurkeskiver, må også gerne være helt friske fx fra eget drivhus. Prøv at eksperimentere med den peber du anvender, der findes rigtig mange spændende slags peber, hvad med en hvidløgspeber eller citruspeber?

Citronpeber

Citronpeber giver en ekstra frisk smag i salatdressing og fiskeretter, især når du steger fisken. Er tilstrækkelig som eneste krydderi, da blandingen er tilsat salt. Kan bruges som bordkrydderi.

Hvidløgspeber

Hvidløgspeber er velegnet til al slags madlavning, kød, fisk, kylling, grøntsags- og kartoffelretter samt marinader og dressinger.

Billede: Erik Cleves Kristensen

Skriv et svar