Brændende kærlighed
Trænger du til lidt kærlighed efter en hård træning? Hvad siger du til brændende kærlighed? Se hvordan du laver brændende kærlighed her.
Brændende kærlighed er en klassisk ret, der smager helt vildt godt! Brændende kærlighed findes både i en moderne udgave og i den klassiske, jeg har derfor fundet eksempler på begge. Jeg har fundet opskriften på en moderne brændende kærlighed på familiejournal.dk, og denne kan du se herunder samt her.
Ingredienser ( 4 personer)
- 1 kg bagekartofler
- 2 dl mælk
- 15 g smør
- Salt og peber
- 3 løg
- 250 g bacon el. røget flæsk
- 1 madæble
- Hakket persille
- Rødbeder
Fremgangsmåde til brændende kærlighed
Skræl kartoflerne, del dem et par gange og kog dem møre i usaltet vand. Salt i kogevandet kan gøre mosen sej. Pil løgene og skær dem i skiver. Skær baconen i tern. Steg baconternene gyldne og sprøde på en stor pande. Hæld det afsmeltede fedt fra og hold det varmt. Steg løgene møre ved mellemvarme i lidt af det afsmeltede fedt. Skær æblet i små tern og steg dem med de sidste par min. Lun mælken. Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem. Rør mælk og smør i og smag mosen til med salt og peber. Anret mosen i et bjerg og hæld bacon/æbletern og løg over, eller gør det mere syndigt og lav et krater i midten, hæld det afsmeltede fedt i den brændende kærlighed og hæld til sidst bacon/æble og løg over.
Server brændende kærlighed!
TIP! Halvdelen eller ¼ af kartoflerne kan byttes ud med selleri eller glaskål. I stedet for rødbeder kan ”kærligheden” serveres med en sprød salat som denne:
8 skiver syltede rødbeder
2 julesalater
1-2 spsk. rødbedeeddike
Skær rødbederne i strimler og salaten i tynde skiver. Bland rødbeder, julesalat og rødbedeeddike.
Madopskrift: Anne Skovgaard-Petersen
Billede: angermann