COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK
Opskrifter

Verdens bedste chokoladekage

20. juni 2014

Chokoladekage findes i tusindevis af udgaver, da det simpelthen kan laves på utallige måder. Se hvordan du laver verdens bedste chokolade her.

Chokolade smager fantastisk, men det kan være svært at finde opskriften på den perfekte chokoladekage. Jeg har fundet nogle gode bud på verdens bedste chokoladekage. Et godt bud har jeg fundet på erdusulten.dk, og du kan se den her. Et andet bud har jeg fundet på soendag.dk, og det kan ses lige her. Det sidste bud er fra femina.dk og det kan ses herunder.

Chokoladekage til 12 personer

4 æg
260 g sukker
1 dl kogende vand
300 g mørk chokolade 85 % (jo bedre kvalitet jo bedre chokoladekage!)
200 g usaltet smør

Chokoladekage opskrift – sådan gør du

1. Pisk æggene med 1/3 af sukkeret, til mængden er firedoblet (det tager ca. 10 minutter med en elpisker).

2. Kog vandet og resten af sukkeret til en tyk sukkerlage. Hak chokoladen groft, og kom den og smørret i sukkerlagen. Rør, til det opløst, og tag det fra varmen. Det er vigtigt, at sukkerlagen er meget tyk, og at smør og chokolade er helt rørt ud i sukkerlagen (dette forgår også på blusset).

3. Vend chokolademassen forsigtigt i æggemassen. Vend lidt i ad gangen og yderst nænsomt.

4. Fordel chokoladekage dejen i en rund eller firkantet form på 20 cm med en 5 cm høj kant, foret med bagepapir. Sæt formen i et dybt, ovnfast fad fyldt med vand (det er vigtigt, at vandet går helt op til kanten af formen med dejen).

5. Bag chokoladekagen i vandbadet i 50 minutter i en 160° varm ovn. Når den har fået de 50 minutter, så stik i den med en strikkepind, og hænger der meget i, så giv den 10 minutter mere. Køl kagen af i formen, inden den vendes ud.

TIPS!

– Drys evt. din chokoladekage med lidt kakao, inden den serveres.

– Opbevar altid din chokoladekage i køleskabet. Kagen er bedst dagen efter, når den har sat sig

Læs mere på bloggen

Du kan måske også lide