COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK
Opskrifter

Nem surdej opskrift

22. december 2013

Synes du dit brød er lidt kedeligt? Trænger det til noget ekstra smag? Så prøv at lave en surdej. Se en nem surdej opskrift her.

En god surdej opskrift er faktisk ikke svær at finde, og det kan egentlig godt være lidt svært at gennemskue hvordan en surdej opskrift, der ligner alle de andre, kan give et helt andet resultat. Jeg har fundet en surdej opskrift inde på madogbolig.dk, som i kan se herunder.

Ingredienser

  • 9 dl vand
  • 150 g økologisk hvedemel
  • 75 g økologisk grahamsmel
  • 75 g økologisk rugmel

Sådan gør du

Rør ingredienserne sammen, og hæld din surdej i en bøtte, et glas eller en skål, dæk beholderen delvist, så dejen stadig kan ånde, og opbevar den ved stuetemperatur. Pisk i surdejen en gang om dagen. Efter ca. 10 dage skal din surdej dufte som en god, kraftig mørk øl – og faktisk også skumme som en – så er den klar til brug.

Efterfølgende skal du røre jævnligt i din surdej – ca. hver til hver anden dag. Sørg altid for at røre helt i bund, da bundfaldet vil rådne, hvis det ikke bliver blandet med væsken. Hver gang du bruger af din surdej, skal den friskes op, og reglen er, at du frisker op med samme mængde mel og vand, som du har taget surdej.

Opbevar din surdej delvist tildækket på køkkenbordet eller i et skab ved 15-20°. Her kan den stå en uge uden at blive sur, også selvom du ikke bruger af den. Skal du på ferie, så sæt den i køleskabet, og når du kommer hjem, så kasser halvdelen og foder resten med friskt vand og mel – så er den klar til brug igen efter to dage på køkkenbordet.

Gode tips og andre opskrifter

På madogbolig.dk kan du se hele opskriften, hvis du foretrækker at læse den der, samt gode tips fra fire mænd. Se den her.  På broedet.dk finder du en anden udgave af en surdej opskrift, denne kan du se lige her.

 

Billede: muffinn

Læs mere på bloggen

Du kan måske også lide