COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK
Opskrifter

Mandelkiks fra stenalderen

17. juni 2014

De er måske ikke direkte fra stenalderen, men som de kloge siger, så spiste menneskene i stenalderen mandelkiks – det kan man i hvert fald næsten snydes til at tro, da disse mandelkiks hører med til stenalderkosten. Det lækre ved disse kiks er, at de er lavet som en dessert. Så hvis du er på kur, er det også muligt at få en velsmagende dessert, som ikke feder (spis det dog kun i moderate mængder). Fordelene ved kiksene er, at de vil mindske din trang til sukker, da de er søde uden at indeholde raffineret sukker. Det skulle efter sigende hjælpe dig godt på vej til et stabilt og sikkert vægttab. Hvis ikke, så har du dig i hvert fald et godt alternativ til en lækker snack.

 

Hjemmebagte mandelkiks

Hjemmebag er altid at foretrække, da det både smager bedst, men også er det bedste for krop og sind. Du undgår unødige tilsætningsstoffer, så det er en klar fortaler for, at du selv bør bage disse lækre kiks.

Ingredienser: 1 bradepande

  • 150 g mandelmel
  • 100 g mandelcreme – kan købes i helsekostforretninger, ellers kan du lave det selv
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 2 tsk kanel
  • 1 nip salt
  • 1 æggehvide
  • 4 spsk klaret smør
  • 1 dl honning f.eks. akaciehonning

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 150 grader.
  • Bland mandelmel, mandelcreme, vanilje, kanel og salt i en skål.
  • Tilsæt æggehvide, honning og klaret smør, og rør dejen godt sammen.
  • Placer den så midt på en bageplade beklædt med bagepapir, og læg også et stykke bagepapir over dejen, inden du ruller den med en kagerulle, til den fylder hele bagepapiret.
  • Gennemskær den udrullede dej i ønskede størrelser med en kniv, eller udstik dejen i sjove figurer. Drys eventuelt med hakkede mandelflager og lidt ekstra kanel.
  • Bag kiksene i 5 til 10 minutter på ovnens midterste ribbe. Hold øje med dem undervejs, de får nemt for meget.

Kiksene skulle gerne være meget velsmagende med en behagelig sødme fra akaciehonningen. De er perfekte som snack eller til en lækker hurtig dessert.

 

 

 

Læs mere på bloggen

Du kan måske også lide