COOKIE- OG PRIVATLIVSPOLITIK
Opskrifter

Gulerødsboller som sandwich

1. marts 2014

Gulerødsboller

Gulerødder er billige og nemme at dyrke selv. Du kan lave dine egne gulerødsboller og spise dem til morgenmad, frokost eller aften. Eller du kan bruge dem som mellemmåltid. Jeg har fundet en opskrift på nettet her. Til 10 gulerødsboller skal du bruge:

  • 5 dl kogende vand
  • 125 g (1½ dl) knækkede hvedekerner
  • 25 g gær
  • ½ spsk. groft salt
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 200 g groft revne gulerødder
  • 200 g fintsigtet økologisk speltmel
  • ca. 300 g sigtet økologisk hvedemel

Sådan gør du:

Hæld det kogende vand over hvedekernerne, og lad det stå og trække i ½ time. Derefter røres gæren ud sammen med krydderierne. Rør gulerødder og speltmel i. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og rør dejen rigtig godt i et par minutter. Den skal være ret blød. Drys mel over, og stil dejen til dine gulerødsboller til hævning med film over i minimum 1½ time – gerne natten over i køleskabet. Tag den ud, og brug en stor ske til at forme dine gulerødsboller med. De må gerne være uregelmæssige i størrelsen. De ubagte gulerødsboller skal efterhæve i ½ time på pladen. Drys med mel, og bag bollerne på næst nederste rille i en 210° varm ovn i 15-20 minutter.

Tip

Når du bager, kan du prøve at udskifte noget af melet ud med en anden slags mel. Du kan ligeledes prøve at komme rosiner i dejen eller revet æble.  Hvis du har mod på det, kan du også eksperimentere med krydderierne. Du kan tilsætte nogle af dine helt egne yndlingskrydderier i bollerne. Bollerne kan bruges som eksempelvis madpakke til børnene. Du kunne bruge kalkun eller kyllingekød som pålæg. Eller hvis I er vegetarer, kan I bruge æg, ost eller hummus i bollerne. Det smager helt fantastisk. Du kan prøve med forskellige typer salat. Personligt kan jeg godt lide blandet salat, ruculasalat, spirer, radisser og tomat.

Billede: timparkinson

Læs mere på bloggen

Du kan måske også lide