Opskrifter

Fedtfattig banankage

Banankage

Der er ikke noget mere lækkert end en banankage. Banankage er en kage man kan være kreativ med, man kan tilsætte chokoladestykker, vanilje, kanel, appelsin eller citron. Jeg har fundet en grundopskrift på fedtfattig banankage her:

 

Du skal bruge følgende ingredienser til fedtfattig banankage

  • 6 æggehvider
  • 1 æg
  • 300 g sukker
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 250 gram hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 6 bananer

Sådan bager du din fedtfattige kage

Æggehviderne piskes meget stive. Det hele æg, sukker og vanillesukker piskes sammen, og vendes i hviderne. Mel og bagepulver blandes sammen og hældes i skiftevis med bananerne (gerne meget modne). Servere evt. med ferskner til. Hældes i 2 forme og bages i 55-60 min ved 175 grader C. alm. ovn.

Tip til din fedtfattige banankage

Istedet for sukker kan du bruge stevia. Stevia er meget sødere end sukker og indeholder ingen kalorier. På denne måde kan du gøre den endnu sundere denne opskrift. Du kan også udskifte noget af melet med en anden og sundere melsort.

Stevia

Stevia blev i 2011 godkendt som sødemiddel til brug i EU. Stevia kan bruges som et alternativ til sukker. Stevia er også blevet brugt til folk med sukkersyge, da det ikke indeholder naturligt sukker. Folk der er på diæter, der kun tåler lidt kulhydrat, har også glæde af Stevia, på grund af det lave kulhydrat indhold. Stevia sødemidlet findes i ekstrakter op til 3-400 gange mere sødme end almindelig sukker.

Mel

Hvedemel skal der bruges i denne opskrift, men man kan udskifte melet med en sundere slags. Groft mel som rug eller fuldkornsspelt giver klart det sundeste brød. Fuldkornsbrød er fyldt med fibre der holder maven i gang, og masser af vigtige vitaminer som b og e vitamin og mineraler som kalcium, jern, magnesium og fosfor, som er særligt vigtige for knoglernes sundhed. Du skal huske at kagen ikke hæver optimalt, hvis du fjerner alt hvedemelet fra kagen.

 

Billede: ohmeaghan

Skriv et svar